Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

8 Nov 2008

Huru-Hara UMNO Kelantan ~ Malaysiakini

  1. UMNO TANAH MERAH buat laporan polis di Balai Polis Sentul terhadap Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berhubung dengan salah urus tadbir beliau berkenaan mesyuarat agung bahagian tersebut.

Pemangku Ketua Bahagian UMNO Tanah Merah, Nik Kamaruzzaman Sulong berkata tiga laporan polis telah dibuat iaitu di Kota Bharu terhadap Jawatankuasa Pemilih/Pemantau Negeri Kelantan yang diketuai oleh Pegawai Khas Tan Seri Annuar Hj Musa, Tuan Hashim Tuan Yaacob yang sedang berhadapan dengan notis kebangkrapan sekarang ini. Laporan itu dibuat kerana disyaki terlibat dalam penyelewengan yang berlaku pada Buku Laporan Persidangan Cawangan.

Laporan polis juga dibuat terhadap Tengku Adnan yang dituduh mengfitnah Jawatankuasa Bahagian Tanah Merah dan juga kerana beliau mengambil alih persidangan cawangan dan pengendalian mesyuarat bahagian oleh Badan Perhubungan Negeri Kelantan.

Manakala laporan polis terbaru dibuat terhadap Tengku Adnan juga mengenai penghantaran notis mesyuarat perwakilan bahagian yang terlewat dari tarikh yang tertera pada surat notis tersebut.

  1. UMNO KUBANG KERIAN didesak tangguhkan Mesyuarat Agung. Lebih 30 cawangan yang rata-ratanya penyokong Naib Ketua Bahagian, Datuk Muhammad Abdul Ghani membuat desakan tersebut kerana cawangan-cawangan tersebut dikatakan bermasalah dan belum bermesyuarat lagi.
    Pemuda Kubang Kerian berdemo tuntut keadilan.

    Pemuda Kubang Kerian berdemo tuntut keadilan.

Menurut Muhamad, sebelum ini 23 cawangan sudahpun mengadakan mesyuarat masing-masing akan tetapi tidak diterima oleh pihak pemantau. Seolah-olah pihak pemantau bermain politik dan menyokong orang-orang tertentu sebagaimana apa yang berlaku di Tanah Merah.

Muhamad tidak layak bertanding Ketua Bahagian kerana tidak cukup pencalonan dari cawangan. Sebelum ini penyokong-penyokong beliau telah menyerah memorandum kepada UMNO Negeri.

  1. PENGKALAN CHEPA mendapat Ketua Wanita Baru tetapi terus diprotes oleh Bekas Ketuanya. Zarina Md Eusope mendapat undi sebanyak 128 mengalahkan penyandangnya Ruhani Mamat yang mendapat 117 undi.

Walau bagaimanapun Ruhani yang menerajui pergerakan itu selama 28 tahun masih tidak berpuashati dan mempertikaikan jumlah perwakilan yang diumumkan oleh Pengerusi Tetap iaitu seramai 218 orang sedangkan yang telah mengundi seramai 250 orang. Para penyokong Ruhani mendesak diadakan pengundian semula dan akan membawa perkara tersebut kepada pihak atasan.

  1. KUALA KRAI perbalahan Puteri UMNO Bahagian masih berlarutan. Ketua Puteri yang baru, Suzaini Adlina Sukri dan Naibnya, Zuraihah Muhammad sebelum ini telah berkompromi bagi menentukan kedudukan jawatan masing-masing. Ianya juga telah dipersetujui oleh Jawatankuasa Pemilih/Pemantau Negeri.

Malangnya, Zuraihah dan AJK beliau tidak dibenarkan masuk ke Mesyuarat Agung. Pintu pagar telah dikunci. Bahkan Setiausaha Bahagian, Salleh Che Haron juga tidak dibenarkan masuk.

  1. PASIR MAS mungkin bermesyuarat semula. Ini kerana ada dikalangan perwakilan yang telah disogok dengan wang semasa pemilihan parti 1 November lalu. Mereka mendakwa menerima RM1,300 daripada calon yang bertanding merebut jawatan Ketua Bahagian.

Seorang lelaki yang berumur dalam lingkungan 49 tahun telah membuat laporan kepada Setiausaha Agung UMNO mengenai rasuah tersebut. Menurut beliau, pada perjumpaan di sebuah hotel di Kota Bharu jam lebih kurang 12.00 malam, seorang lelaki yang mendakwa menjadi wakil calon kepada orang yang berkenaan telah memberikan dua sampul surat yang berjumlah RM1000 dan RM300 supaya mengundi calon tersebut. Beliau juga memaklumkan bahawa calon tersebut tidak dapat hadir.

Dalam pertandingan tersebut, Hanafi Mamat yang juga Timbalan Ketua Bahagian telah berjaya menewaskan Fauzi Mohamad bekas ADUN Tendong. Manakala jawatan timbalan telah dimenangi oleh Che Johan Che Pa mengalahkan bekas Ketua Pemuda, Rosdi Mamat


1.Rantau Panjang MESYUARAT Umno Pemuda Bahagian Rantau Panjang terpaksa dihadiri oleh Pasukan Unit Antirusuhan yang lengkap berpakaian perisai manusia apabila mesyuarat berkenaan kecoh.

Suasana tegang itu berlaku apabila Pengerusi Tetap mesyuarat berkenaan Nordin Ibrahim mengumumkan seramai 461 perwakilan daripada 144 cawangan layak mengundi.

Sejurus itu, salah seorang perwakilan yang juga ketua cawangan Umno Taman Seri, mendakwa jumlah perwakilan berkenaan tidak sah kerana kemungkinan wujudnya anggota hantu.

Mesyuarat yang diadakan pada 17 Oktober lalu akhirnya dihadiri oleh pasukan polis bagi mengawal suasana yang tegang berkenaan sehingga mesyuarat berkenaan tamat.LAGI~ manjanik.wordpress.com

TAKAFUL MERDEKA UMNO KELANTAN DITAMATKAN ~ Malaysiakini

“Kami tidak akan memproses sebarang tuntutan yang diterima selepas 31 Disember 2008. Pada masa sama, kami ingin memaklumkan bahawa pihak kami tidak akan memperbaharui skim takaful ini bagi tahun seterusnya”. Wan Ahmad Najib Wan Ahmad Lotfi,Saluran Pemasaran Alternatif BSN Takaful.

Kenyataan ini dipetik dari sumber berita Sinar Harian 7 Nov 2007.

Skim perlindungan insurans Takaful Merdeka yang diperkenalkan oleh Badan Perhubungan UMNO Kelantan telahpun ditamatkan pada bulan September lalu. Ianya khusus diberi kepada ahli-ahli UMNO yang tujuan sebenarnya adalah untuk menyekat mereka dari menerima SkimTakaful Kifaalah yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri Kelantan.

Semasa membahaskan ucapan bajet 2007 yang lalu, Ketua Pembangkang semasa itu, Datuk Seri Annuar Musa telah memperlekehkan Skim Kifaalah dengan macam-macam tuduhan liar yang tidak berasas. Antara nada yang diucapkan beliau semasa berceramah ialah;

“Sekarang, PAS sedang buat sistem Takaful Kifalah untuk rakyat berumur 60 tahun ke atas. PAS guna wang kerajaan negeri untuk berniaga nyawa si warga emas demi untuk memanjangkan hayat politiknya. Bila pencarum meninggal dunia, kerajaan negeri bayar kepada waris si mati. Semasa warga emas hidup, PAS tidak memberi bantuan, tetapi bila mati baru hendak dibantu. Lagipun, wang pampasan diberi kepada waris si mati. Ini bermakna warga emas tidak mendapat apa-apa faedah dari skim ini. Yang untung cuma warisnya sahaja. Lainlah dengan UMNO/BN yang membantu warga emas semasa mereka masih hidup. Kalau macam ni, buat apa PAS perlu kekal di Kelantan?”

Walau bagaimanapun, akhirnya beliau sendiri mengambil tindakan mewujudkan Takaful Merdeka dan memberi tawaran kepada ahli UMNO supaya menyertainya. Apa yang jelas tujuan sebenarnya hanya untuk kepentingan pilihanraya pada masa itu semata-mata. BUKTInya skim itu kini telah ditamatkan.

Skim Takaful Kifaalah sekarang telah disertai oleh lebih dari 100 ribu orang rakyat Kelantan yang layak menerimanya. Walaupun menghadapi kesukaran untuk membiayainya, akan tetapi Kerajaan Kelantan tetap meneruskan skim kebajikan untuk rakyatnya.

Di sidang Dewan Undangan Negeri baru-baru ini, Datuk Husam Musa menegaskan bahawa skim Kifaalah akan tetap diteruskan dengan sedikit penyelarasan kepada pelan takaful tersebut. Menurut beliau “Kerajaan

Husam sampaikan bantuan kifalah kepada kaum Cina

Husam sampaikan bantuan kifalah kepada kaum Cina

Negeri Kelantan mengalami kerugian sebanyak RM8.495 juta menerusi Skim insuran Takaful Kifaalah bagi warga emas. Ianya adalah berpunca berikutan unjuran kematian bagi warga emas meningkat sebanyak dua peratus”.

“Sebelum skim itu diperkenalkan kita telah membuat kajian pada 2007 dan 2008 bahawa unjuran kematian adalah dua peratus. Bagaimanapun ajal dan maut di tangan Tuhan, disebabkan itu unjuran kematian pada dua tahun itu meningkat kepada empat peratus, iaitu peningkatan sebanyak dua peratus,” katanya.

Skim ini telah mendapat sokongan ramai rakyat Kelantan bahkan kini Selangor, Perak dan Kedah sedang mengkaji untuk melaksanakannya.

Kini terbukti bahawa UMNO Kelantanlah yang menggula-gulakan rakyat hanya kerana hendak menghadapi pilihanraya. habis pilihanraya janji-janji mereka entah di mana. Ahli-ahli UMNO dan sekutunya sahajalah yang “memakan penipu” pemimpin mereka. Di mana Annuar Musa dan Bakal Menteri Besar, Awang Adek sekarang? Sudah tak bunyi kabar berita lagi….?

Pencarum Skim Takaful Merdeka berputih mata. Jangan putus asa. Percayalah lagi kepada UMNO tuu..

~ www.manjanik.wordpress.com

Surat Akuan Bersumpah ADUN UMNO Sogok RM1000.00 ~ Malaysiakini

ADUN Alor Limbat, Terengganu Pujuk, Paksa dan Sogok RM1000.00

Buletinonline: Surat Akuan Bersumpah Yang Menyatakan Dengan Jelas YB Alias Abdullah, ADUN Alor Limbat telah memujuk, memaksa dan menyogok RM1000.00 untuk memfitnah musuh-musuh politiknya. Baca Berita

http://buletinonline.net/images/berita13/akuan1a.gif


http://buletinonline.net/images/berita13/akuan1b.gifhttp://buletinonline.net/images/berita13/akuan2a.gif
http://buletinonline.net/images/berita13/akuan2b.gif


Siapa Obama sebenarnya? (siri ii) ~ Malaysiakini

Amankah Lagi? (Siapa Obama?)Okay... sebelum tamatnya era "orang" kat atas ni, kita layan video lawak dia ni...

Isu yang hangat sekarang tentulah mengenai kemenangan Barack Obama sebagai Presiden AS. Ramai juga yang gembira, atas dasar darah Islam yang mengalir dalam tubuhnya. Meskipun kemenangan Obama mencatatkan sejarah, saya lebih memikirkan nasib umat Islam selepas ini. Dari pembacaan saya sebelum ini, tidaklah mudah untuk sesiapa menjadi Presiden AS tanpa sokongan dari Yahudi, sekurang-kurangnya orang itu mesti sedikit sebanyak berketurunan Yahudi. Tapi, mengapa begitu mudah Obama dinaikkan? Apa muslihatnya? Saya mencari-cari info tentangnya dan ini yang saya jumpai...


Adakah Obama dipengaruhi oleh Israel? Pertama, Obama memakai Yarmulke, lebai orang Yahudi. Yang kedua, hanya orang Yahudi sahaja dibenarkan mendampingi Master Jew. Mengapa Obama mendapat keistimewaan sebegitu? Yang ketiga, Obama sedang melakukan ritual Yahudi pada dinding Monument Jew. Perbuatan ini dilakukan oleh orang Yahudi untuk menyampaikan mesej rahsia sesama orang Yahudi sahaja.

Mengapa Obama melakukan perkara yang dibuat oleh Yahudi ini?Barrack nama pertama Obama adalah nama Yahudi yang berasal dari ayat "baruch". Kebanyakan ahli ibadat Yahudi menggunakan nama "baruch"sebagai nama pertama mereka. Bekas perdana menteri Israel iaitu Ehud Barak juga mengambil nama sempena nama "baruch". Nama kedua Obama juga hampir sama dengan "Ahabah". Bent Ahabah adalah nama untuk synagogue (satu upacara multilation untuk bayi-bayi Yahudi).

Ketika berusia 10 tahun, Obama pernah ke sekolah sosialis Yahudi atau disebut "kibbutz". Obama menyatakan bahawa dia hanya menggunakan tandas sekolah itu sahaja pada waktu itu. Namun ada saksi lain menyatakan bahawa Obama telah menghadiri kelas selama tiga jam di sekolah tersebut. Adakah Obama dirancang dan dilatih untuk menjadi Presiden Amerika ketika berusia 10 tahun lagi?


Obama sedang melakukan ritual Yahudi.

Tidak menghairankan bila selesai sahaja pengundian, Obama mendapat sejumlah 77% undi dari pengundi Yahudi. Berbanding John Kerry yang hanya mendapat 74% undi daripada pengundi Yahudi pada 2004. Pada tahun 2000, Al Gore paling banyak mendapat undi daripada pengundi Yahudi iaitu sejumlah 79%. Obama mendapat banyak undi dari pengundi Yahudi di Connecticut dan Massachusetts.

Di Connecticut, 61% Yahudi menyokong Obama. Yahudi mulai suka pada Obama kerana banyak kenyataan Obama secara terbuka menyokong rejim Israel."My view is that the United States' special relationship with Israel obligates us to be helpful to them in the search for credible partners with whom they can make peace, while also supporting Israel in defending itself against enemies sworn to its destruction” kata Obama dalam kenyataan medianya pada Haaretz pada 15 Februari 2007.

Ramai yang berseronok melihat Barrack Obama menang Presiden Amerika Syarikat. Seolah Barrack Obama adalah Presiden Dunia yang baru.

Ramai yang tidak sedar bahawa rekod peperangan yang dibuat oleh Demokrat adalah lebih banyak dari Republikan. Namun ada juga yang sebut bahawa tidak ada bezanya antara Bush dan Obama. Cuma mungkin yang baru ini adalah "Bush Kulit Hitam". Benarkah begitu?

Begitu juga dengan petikan akhbar rasmi Israel ini. Israel telahpun memberi amaran awal kepada Obama agar menjaga hak Israel bagi mempertahankan diri sendiri.

Tambah mengukuhkan berita, lihat pula siapa yang dilantik sebagai orang kanan Obama?
Baca di sini.

~ SatuUmat.Blog

Jijiknya Umno, Sampai Lebih 900 Aduan Rasuah ~ Malaysiakini

jijiknya-umno

900 aduan Umno rasuah…

MASYAALLAH apa ni UMNO? Sampai lebih 900 aduan rasuah politik. Boleh masuk Malaysian Book of Records ni. Mana pergi BPR? Takkan senyap kot. Ada beza-beza ke rasuah ni? Rasuah politik tak boleh siasat dan ambil tindakan ke? Oooo macam tu rupanya.

Inilah Malaysia negaraku. Rakyat pening dengan sistem pentadbiran negara. Sudah ada rasuah halal dan rasuah haram. Kalau politik wang mungkin itu rasuah halal dan tidak boleh BPR siasat kerana UMNO kata itu kes dalaman. Walaupun melibatkan berjuta ringgit sebagaimana yang Ku Li dakwa hanya UMNO sahaja yang boleh ambil tindakan. BPR tiada kuasa dan tiada hak.

Lainlah kalau orang awam ada merasuah sesen dua, maka itu dianggap rasuah haram. jelasnya, apabila melibatkan pemimpin UMNO dan parti UMNO maka ianya halal.

Apakah rakyat tidak boleh berfikir lagi betapa jijiknya UMNO? Tolong fikirlah sekejap demi masa depan anak cucu kita. Jangan dibudayakan amalan ini sebagai suatu tradisi. Api neraka tidak mengenal siapa - UMNOkah atau orang yang menyokongnyakah?

Selamat bersidang sebelum Allah “persidangkan” kita semua.

http://manjanik.wordpress.com

7 Nov 2008

Hari-Hari Terakhir Sebelum Hukuman Mati ~ Malaysiakini

A banner reading "Amrozi, Imam Samudra and Muklas are Mujahiddeen, not terrorists" hangs outside the house of Samudra's mother in Serang, Banten province November 6, 2008. Indonesian officials on Thursday told the family of one of the three militants sentenced to death for the 2002 Bali bombings to accept execution once it happens, a sign that executions will take place soon.


Members of Indonesian Mujahidin council (MMI) shout slogans during a protest in support of convicted Bali Bombers Amrozi, Mukhlas and Imam Samudra in front of attorney general's office in Jakarta on November 7, 2008. The families of the Indonesian Islamists on death row for the 2002 Bali Bombings have been told to "get ready" for the executions, a prosecutor said November 7.


Supporters of Bali bomber Imam Samudra ride a car to visit Samudra's family in Serang, Banten province November 6, 2008. Indonesian officials on Thursday told the family of one of the three militants sentenced to death for the 2002 Bali bombings to accept execution once it happens, a sign that executions will take place soon.
District Attorney Amri Sata walks after meeting with mother and brother of Bali bomber Imam Samudra at Imam's mother's house in Serang, Banten province, Indonesia, Thursday, Nov. 6, 2008. The three Indonesian militants on death row for the 2002 Bali bombings have exhausted legal options and could be executed within days.
A worker monitors prints of posters of Bali bomber Imam Samudra with his daughter at a printing shop owned by Samudra's relative in Banten, West Java November 6, 2008. The attorney general's office has said the three militants-- Imam Samudra, Mukhlas and Amrozi--would be executed in early November for their role in the 2002 nightclub bombings on the resort island in which 202 people died. The writing on the posters read, "Mujahideen, fight".
Hukuman mati tiga pengebom Bali: Keluarga diarah bersedia

[DIKEMAS KINI] TENGGULUN: Keluarga kepada tiga pengebom Bali yang telah menyebabkan kematian 202 orang pada tahun 2002 diarahkan “bersiap-sedia” dengan hukuman mati yang bakal dijatuhkan kepada ketiga-tiga militan itu - ditembak oleh skuad khas, dalam waktu terdekat, bulan ini.

Menurut laporan AFP, para pendakwa dan polis hari ini telah melawat abang kepada dua pengebom, Amrozi, 47, dan Mukhlas, 48, di perkampungan Jawa Timur dan memberikan memberi amaran agar mereka bersedia untuk “berita buruk”.

“Kami datang ke sini hanya untuk memberitahu mereka (keluarga) agar bersedia dengan hukuman mati yang akan dilaksanakan terhadap militan itu,” kata Ketua Pendakwa Daerah Irnensis selepas bertemu dengan keluarga tersebut selama 30 minit.

Dia bagaimanapun enggan mengulas lanjut bila hukuman ke atas tiga pengebom tersebut - Amrozi, Mukhlas dan Imam Samudra akan dilaksanakan.

Salah seorang ahli keluarga pengebom itu, Ali Fauzi berkata, keluarganya sudah bersedia dengan hukuman itu.

“Pihak pendakwa telah arahkan kami bersedia dan berkata agar tidak menantikan surat mengenai hukuman tersebut. Kami tidak ada masalah tentang hal ini,” katanya.

Media tempatan turut melaporkan bahawa kunjungan yang sama juga telah dibuat ke rumah keluarga Samudra di bandar Jawa Barat, Serang semalam.

Semua hukuman mati di Indonesia dilaksanakan oleh skuad penembak dan biasanya dilakukan di lokasi dan waktu yang tidak dinyatakan. Pesalah selalunya akan diberitahu tentang hari hukuman mereka tiga hari sebelumnya.

Helikopter juga telah disediakan untuk membawa mayat militan-militan itu kelak dari penjara Nusakambangan ke rumah keluarga masing-masing.

Tiga pengebom tersebut sebelum ini pernah berkata, mereka rela “mati syahid” untuk mencapai impian mereka mewujudkan utopia Islamik di Asia Tenggara.

http://www1.mstar.com.my

Raja Petra’s Habeas Corpus Order ~ Malaysiakini

habeas-corpus-order

Converted from PDF File here.

~ BODOHLAND

Obama Lantik Seorang Yahudi Sebagai Ketua Staf di White House ~ Malaysiakini

USA-ELECTION/EMANUEL

Anak migran Israel terima tawaran Obama jadi Ketua Staf White House

WASHINGTON: Anggota Dewan Perundangan Demokrat dari Illinois, Rahm Emanuel, migran dari Israel yang merupakan seorang Yahudi Amerika telah menerima tawaran Barack Obama yang baru dipilih sebagai Presiden Amerika Syarikat untuk berkhidmat sebagai Ketua Staf di White House.

Menurut Fox News, Emanuel, 49, yang lahir di Chicago meru

pakan anak kepada Benjamin, seorang doktor yang dilahirkan di Israel manakala ibunya, Martha pula merupakan warga Yahudi Amerika dan kini bertugas di organisasi hak sivil di Chicago.

George Stephanopoulos menerusi ABC News memetik Obama berkata, beliau menyukai Emanuel kerana “dia tahu polisi, tahu politik dan tahu Capitol Hill White House”.

Democratic presidential nominee Senator Barack Obama (D-IL) (R) speaks with Representative Rahm Emanuel (D-IL) during a Chicago 2016 Olympics rally in Chicago in this June 6, 2008 file photo. Emanuel, a member of the Democratic leadership in the House of Representatives, has been offered the job to head President-elect Barack Obama's staff, party sources said. The sources said that the job was offered to Emanuel on November 5, 2008, just hours after Obama was elected, and Emanuel was expected to quickly accept the post of White House chief of staff.

Dalam pada itu, Emanuel melahirkan rasa terharu dengan tawaran yang diberikan itu.

“Saya tahu sesuatu tentang White House dan saya rasakan, itu adalah salah satu faktor mengapa Obama ingin saya berkhidmat dengannya,” katanya.

Barack Obama mencipta sejarah bergaya dengan memenangi pemilihan Presiden Amerika Syarikat (AS).

AS pernah memiliki senator dan gabenor masyarakat kulit hitam tetapi ini kali pertama seorang menjadi presiden.

http://www1.mstar.com.my

Fakta Ringkas

Rep. Rahm Emanuel, D-Ill., stops to talk to with reporters after leaving his local congressional office for the night, Thursday, Nov. 6, 2008 in Chicago.

Yahudi sebenarnya yang berada di belakang pentadbiran AS.Politik dan Polisi Pentadbiran AS telah dan akan ditentukan oleh Yahudi. Pendek kata yahudi lah yang menentukan segala-galanya.Sama ada Bush atau Obama, mereka adalah boneka semata-mata, yang berkuasa menentukan hala tuju pentadbiran AS adalah Yahudi-Yahudi yang berada di dalam White House… ~ pinkturtle2

6 Nov 2008

Kalau Obama itu bapaknya Melayu ~ Malaysiakini


kalau obama itu bapaknya melayu
bapaknya orang kepala batas
maknya orang afrika dari kansas
pernah belajar di madrasah kota baru
berbapa tiri jawa kelang
adakah fatwa dari jakim
apakah dia melayu hadhari
atau sekadar lelaki asia sawo matang
bertaraf bumiputera untuk masuk UiTM
tetapi telah murtad
dari ketuanan melayu
dan boleh dihukum gantung
demi semangat hang tuah

kalau obama itu bapaknya melayu
bapaknya orang kepala batas
bersumpah sebagai melayu glokal
bersumpah tidak kenal altantuya
apakah dia boleh masuk ameno
menjadi menteri besar pahang
sebelum menang tidak bertanding
sebagai presiden ameno
dan menjadi perdana menteri
tanpa politik wang
tanpa komisyen kapal selam
tanpa komisyen jet pejuang
dan tanpa jadi balaci
pada tokey-tokey judi
mengatur perundangan negeri

kalau obama itu bapaknya melayu
bapaknya orang kepala batas
fasih obama bercakap melayu
lebih fasih dari mahathir
tetapi pergi ke gereja setiap ahad
melaung-laungkan reformasi
mahu mengubah suasana
dengan meritokrasi dan keadilan
apakah beliau menjadi rakan RPK
bercuti panjang di kemunting
demi keselamatan negara
sebelum dianggap teroris
untuk dihantar ke guantanamo bay

kalau obama itu bapaknya melayu
bapaknya orang kepala batas
kemudian obama jadi presiden amerika
apakah umat melayu bersatu menjerit
ameno paling gempita berteriak
inilah produk ketuanan melayu
yang mengisi sebuah mimpi
bukan mustahil lagi
anak pendatang boleh menghuni
rumah putih yang suci
walau istana seri perdana
tertutup untuk bukan melayu
dan melayu murtad!

Suntikan RM7 Bilion Najib Dibatalkan ~ Malaysiakini

Memalukan!!!

najib-bodoh222

Bajet 2009: Suntikan RM7 Bilion Dibatalkan

PARLIMEN: Timbalan Speaker Dewan Parlimen Wan Junaidi Tuanku Jaafar memutuskan peruntukan tambahan RM7 bilion untuk menyelamatkan ekonomi yang dibentang oleh Timbalan Perdana Menteri yang juga merupakan Menteri Kewangan Najib Razak semalam dibatalkan. Tindakan itu dibuat berikutan Najib telah melanggar peraturan mesyuarat semasa menggulung bajet 2009 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri Abdullah Badawi pada 29 Ogos lalu. Sebelum itu, Ketua Pakatan Rakyat (PR), Anwar Ibrahim memberitahu Wan Junaidi bahawa mengikut Seksyen 66 (15) Perintah Tetap, dewan mesti dimaklumkan dua hari sebelum pembentangan sebarang pindaan kepada Rang Undang-undang Perbekalan. Suara Keadilan

Sesuatu yang amat memalukan bagi sebuah negara demokrasi berperlembagaan seperti Malaysia, apabila seorang Menteri Kewangan ikut suka-suka hati dia buat suntikan bajet 2009. Kononnya, ia satu suntikan, walhal sepatutnya beliau hanya perlu menggulung bajet yang telah dibentangkan oleh Menteri Kewangan terdahulu iaitu Pak Lah Badawi. Tiba-tiba pula dibuat penambahan, sedangkan Ketua Pembangkang membahaskan usul Bajet 2009 yang asal baru-baru ini. Jika ini terjadi kepada sebuah jabatan dan organisasi, sudah pasti pemimpin terbabit akan dicemuh dan dipecat oleh majikan. Sungguh memalukan !! Jika ia dibatalkan maka ini satu sejarah dan tamparan hebat buat kerajaan Barisan Nasional. Rakyat akan hilang percaya terhadap Najib terutamanya yang sedang menunggu untuk menjadi Perdana Menteri. Jika sekarang beliau sudah “bohong kepada rakyat”, apatah lagi jika sudah berkuasa

http://pahangdaily.blogspot.com

Siapa Obama sebenarnya? ~ Malaysiakini

KEHIDUPAN OBAMA SEMASA KECIL SUMBER INSPIRASI SEMUA


Walaupun kedua ibubapa Obama bercerai ketika beliau masih kecil dan dipelihara serta disekolahkan oleh kedua orang datuk sebelah emak, Obama tidak pernah menyoalkan nasib beliau kenapa dilahirkan berkulit hitam, dalam keluarga bermasalah dan ditinggalkan kepada datuk.

Emak ayah beliau bernikah pada tahun 1961, lahirlah Obama enam bulan kemudian dan pada tahun 1964, kedua ibu bapanya berpisah. Ibunya berhijrah ke Indonesia dan berkahwin lagi dengan Lolo Soetoro. Obama Sr pulang ke Kenya pada tahun 1972 dan menemui ajalnya dalam kemalangan jalanraya pada tahun 1982 ketika berumur 46 tahun.

Diceritakan bahawa Obama hanya sempat berjumpa bapanya pada tahun 1972 setelah kedua ibu bapanya bercerai. Beliau berjaya melanjutkan pelajaran hingga ke Columbia Universiti, New York dalam bidang perundangan pada tahun 1980 dan seterusnya maju ke hadapan tanpa melihat ke belakang sejarah hitamnya.

Father

Born in Kenya, Barack Obama Sr. came to the University of Hawaii in order to study for a degree in economics. This photograph hangs on the wall of his stepmother's house in Kogelo, Kenya

Mother

Though she has signed this sophomore yearbook photograph of herself "Stanley" — her parents named her Stanley Ann at birth — Obama's mother was known as Ann for most of her life. After attending Mercer Island High School in Washington, she enrolled at the University of Hawaii, where she met Barack Obama, Sr.

Parents

Barack Sr. and Ann Dunham married in February, 1961 and Barack was born six months later. Their union did not last long, however. The marriage ended in divorce in early 1964.

The Young Obama

For the first six years of his life, Barack lived in Hawaii. In 1967, his mother remarried and the family moved to Indonesia.
Reunion

After the divorce, Barack Jr. only saw his father one more time, in Hawaii, in 1972, when this photograph was taken. The senior Barack then returned to Kenya, where he worked for a US oil company and the Kenyan government. He died in a car accident in 1982, at the age of 46.

Family Ties

When Ann returned to Indonesia, the young Barack remained behind in Hawaii, where he was raised by his maternal grandparents. He eventually attended Columbia University in New York, where this photo was taken in the 1980s.

Half Sister

Maya Soetoro, the daughter of Barack's mother and her second husband, Lolo Soetoro sits beside the young Barack, Ann and grandfather Stanley Dunham in this photograph taken in Hawaii the early 1970s. Ann came back to Hawaii to attend graduate school in 1974 and remained until 1977, when she returned to Indonesia.

Grandparents

Stanley and Madelyn Dunham pose with Obama's mother Ann in a photograph probably taken in the 1950s. Born in Kansas, Obama's maternal grandparents lived in four states before settling in Hawaii.
Kenya

Sarah Obama, now 86, still resides in Kogelo. In this photo, she and Obama pose together outside her home in 1995.
Extended Family

On his father's side, Obama has numerous relatives. He has made several visits to the home of his step grandmother, Sarah Obama, front row, second from right. He also has four half brothers through his father.
Michelle

Barack met his wife in the late 1980s, when the two worked at the prestigious Chicago law firm Sidley & Austin. They were married in 1992. Shortly thereafter, they spent a Christmas in Hawaii, where this photo was taken.


The Next Generation
Barack and Michelle have two children, Malia, now 10, and Sasha, 7.

~ Dr Halimah Ali Blog

Ex-gratia: Salleh Abas , lima bekas hakim kanan terima RM10.5 juta

Bekas Ketua Hakim Negara, Tun Salleh Abas (kanan)menerima ex-gratia daripada bekas Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim pada 20 Jun lalu. (Foto oleh AZMAN GHANI).

KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Hakim Negara, Tun Salleh Abas dan lima bekas hakim kanan yang lain menerima bayaran ex-gratia dengan jumlah keseluruhan RM10.5 juta sebagai pampasan atas pemecatan mereka pada tahun 1998 yang lalu.

Pembayaran ex-gratia itu diumumkan Perdana Menteri pada April lalu sebagai menghargai sumbangan bekas hakim-hakim yang dipecat dalam krisis kehakiman tersebut dan merupakan langkah kerajaan memulihkan semula kewibawaan badan kehakiman.

Bekas hakim terlibat selain Salleh ialah Tan Sri Azmi Kamaruddin, Tan Sri George Edward Seah Kim Seng, Tan Sri Wan Hamzah Mohd. Salleh, Allahyarham Tan Sri Eusoffe Abdolcadeer dan Allahyarham Tan Sri Wan Suleiman Pawanteh. - mStar

K'jaan bayar RM10.5 juta pada 6 bekas hakim

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Aziz mengumumkan hari ini bahawa kerajaan telah membayar saguhati sejumlah RM10.5 juta kepada enam orang bekas hakim, termasuk bekas Ketua Hakim Tun Salleh Abbas.

judiciary forum lingam tape 171107 salleh abbasBeliau memberitahu Dewan Rakyat hari ini bahawa daripada jumlah tersebut, RM5 juta telah dibayar kepada Salleh.

Jumlah tersebut dibayar oleh kerajaan kepada enam bekas hakim tersebut yang dipecat sewaktu krisis kehakiman pada 1988.

Selain Salleh, lima lagi penerima saguhati tersebut ialah lima bekas hakim Mahkamah Agung - Tan Sri Azmi Kamaruddin, Allahyarham Tan Sri Eusoffe Abdoolcadeer, Allahyarham Tan Sri Wan Suleiman Pawanteh, Tan Sri George Seah dan Tan Sri Hamzah Mohamed Salleh.

Menjelaskan mengapa enam hakim tersebut masih menerima bayaran pension sejak 20 tahun lalu walaupun mereka diberhentikan perkhidmatan, Nazri berkata, mereka tidak dipecat tetapi perkhidmatan mereka ditamatkan lebih lebih awal dari kebiasaannya.

Minggu lalu, Nazri menjadi sasaran ahli Parlimen pembangkang apabila menyatakan yang beliau tidak tahu jumlah sebenar yang dibayar kerajaan kepada bekas hakim-hakim tersebut. - Malaysiakini

Barack Obama Vs Husam Musa ~ Malaysiakini

Husam Musa

Barack Obama

Cuba tengok logo, font type, posisi image dekat dengan logo dan posisi 'quote'. Sebijik, kaler je lain. Sapa tiru sapa, designer Malaysia ke yang buat web si Obama ni?

Harakah: Naib Presiden PAS, Dato' Husam Musa turut mengucapkan tahniah kepada Obama yang kini mendahului kemenangan dalam pilihan raya Amerika Syarikat.

Menurutnya, kemenangan Obama membuktikan rakyat Amerika sendiri menolak pemimpin yang angkuh serta tidak menerima pandangan rakyat sendirinya.

Katanya, sebelum ini Bush begitu angkuh dan mengenepikan pandangan orang lain terutamanya pemimpin di kalangan negara umat Islam.

"Jadi kita berharap Obama tidak meneruskan gaya berkenaan, sebaliknya lebih bersikap tolak ansur dan berperikemanusiaan," ujarnya.

~ Nik Hassan Azmi

5 Nov 2008

Dunia menunggu gerak langkah Obama ~ Malaysiakini

foto AP, Wednesday, Nov. 5, 2008. (AP Photo/Biswaranjan

U.S. President-elect Senator Barack Obama (D-IL) stands with his wife Michelle and their daughters Malia (2nd R) and Sasha as they face supporters at his election night rally after being declared the winner of the 2008 U.S. Presidential Campaign in Chicago, November 4, 2008.

Saya sempat mengikuti ucapan kemenangan Presiden Amerika Syarikat yang ke 44 Barack Obama yang disiarkan langsung dari Chicago tengahari tadi dan pengakuan kalah oleh John Mc Cain sebelumnya. Ternyata pilihan raya presiden Amerika kali ini telah mencipt a sejarah, negara juara demokrasi dunia itu telah mengangkat lelaki kulit hitam pertama sebagai ketua negaranya sedangkan sebelum ini iaitu tak sampai 50 tahun dahulu, rakyat kulit hitam mereka adalah rakyat kelas kedua dan jauh sebelum itu mereka ini merupakan hamba abdi walaupun merupakan rakyat dan warganegara.

Obama supporters react after projections show that Sen. Barack Obama (D-IL) will be elected to serve as the next President of the United States of America during an election night gathering in Grant Park on November 4, 2008 in Chicago, Illinois. If projections are correct, Obama will defeat Republican nominee Sen. John McCain (R-AZ) by a wide margin in the election to become the first African-American U.S. President elect.


Menarik juga bahawa Allahyarham bapa kandung Presiden Amerika ini iaitu Hussien Obama merupakan seorang Muslim warga Kenya, walaupun Obama sendiri seorang Kristian.
Ibu-bapa Obama


Apa pun kita akan sama-sama tunggu dan lihat bagaimana corak kepimpinan Presiden kuasa besar dunia ini sejurus beliau mengangkat sumpah pada 20 Januari 2009 nanti menggantikan George W. Bush, Presiden Amerika yang paling ganas kerana banyak terlibat dalam membunuh umat Islam seluruh dunia dan mencetuskan huru-hara dan porak peranda dimerata pelusuk terutama di bumi umat Islam.

Benar, siapa pun Presiden Amerika Syarikat, Amerika akan tetap Amerika, iaitu prejudis dan memandang rendah terhadap umat Islam dan merupakan sekutu terkuat regim haram Israel.

Tetapi kita tidak boleh dikira bersalah untuk menaruh harapan, mengharapkan sesuatu akan berlaku sehingga sekurang-kurangnya stigma dan prejudis terhadap Islam akhirnya akan luntur dan gugur berderai. Obama menjanjikan sebelum ini bahawa beliau akan lebih berminat menjalin hubungan dan berunding dengan Republik Islam Iran dari bertindak sebagaimana Bush sebelum ini, begitu juga terhadap negara-negara Islam di rantau Timur Tengah. Beliau juga menjanjikan akan membawa kembali tenteranya dari Iraq dan menyemak semula keperluan pusat tahanan di Guantanamo.


Walaupun beliau juga mengisytiharkan sebelum ini akan terus menjadi rakan karib Israel, kita mendoakan semoga darah Islam yang mengalir dalam tubuhnya, walaupun beliau bukan Islam, akan dengan izin Allah swt mendorong beliau untuk membawa perubahan khasnya atas isu hubungan Amerika dengan dunia Islam.

U.S. President-elect Senator Barack Obama (D-IL) and running mate Joe Biden (R) embrace following Obama's speech to supporters during his election night rally, after being declared the winner of the 2008 U.S. Presidential Campaign in Chicago, November 4, 2008.


Saya percaya rakyat Amerika yang beragama Islam seramai hampir 3 juta itu rata-rata menyokong Obama dan turut meletakkan harapan pada beliau.

Setidak-tidaknya menurut laporan pasaran saham dunia telah memberikan reaksi positif terhadap apa yang berlaku di Amerika hari ini, semoga ianya memberi reaksi positi f kepada ekonomi dunia yang sebelum ini kelihatan malap dan membimbangkan.

Pada 4 November 2004 lalu, saya ada membuat posting di blog ini:

ANOTHER 4 COWBOY YEARS WITH BUSH

Its finally official - the Americans as well as the whole world shall be stuck up with George W. Bush for another 4 miserable years till 2008. If Kerry was to win we wouldn't know what to expect, but now that Bush has won for sure his current policies shall be ongoing and the war against terrorism shall be waged "Bush style" for the next 4 years.

Our Muslim friends in Falluja shall soon be exterminated, Iraqis shall continue to suffer and so shall those in Afghanistan. Iran shall possibly face the same fate now that Bush is still around. Muslim countries around the world including Malaysia shall continue to appease the mighty Bush most of the time at the expense of their Muslim population for fear of losing his favour. For sure those in Guantanamo Bay shall continue to be detained indefinetly.

Mudah-mudahan semuanya akan dengan izin Allah berubah selepas ini. ~ Roslam SMS

KEPUTUSAN TERKINI PILIHAN RAYA AS ~ Malaysiakini

Terkini: Pilihanraya Amerika Syarikat
KLIK PADA GAMBAR

Menteri Kewangan Ubah Belanjawan Negara ~ Malaysiakini

Menteri Keduitan Ubah Belanjawan Negara

menteri-keduitan2

BERITA FITNAH LAGI !!! NAJIB MENGUBAH BELANJAWAN 2009

Menteri Keduitan Ubah Belanjawan Negara

KUALA LUMPUR, Oct 4 – Menteri Keduitan Najib Razak telah mengubah belanjawan 2009 petang ini. Najib membentangkan perubahan ini di parlimen.

Pertumbuhan ekonomi dijangkakan turun dari 5.4 peratus ke 3.5 peratus.

Hutang belanja negara juga akan naik mendadak dari 3.6 peratus ke 5.4 peratus.

Pendapatan negara jatuh dari RM176.22 bilion ke RM 168.73 bilion.

kah kah kah …. kah kah kah….my dear mangkuk you told the nation that… EKONOMI NEGARA STABIL, TIDAK ADA MASAALAH EKONOMI… kah kah kah kah…. you lied on the ekonomi… you could be lying on so many thingy…. kah kah kah…

munkee ni tukang karut… mat mongol ni kelentong besar….. napa tak terima hakikat yang ekonomi sedang merumdum…. kah kah kah…. napa nak tipu…

tak nak hantar sms lagi ke…. kah kah kah…

munkee ni nak buat berita palsu…. kah kah kah… dia nak burukkan menteri keewangan negara…. kah kah kah…. dia lupa munkee ni sendiri menteri keewangan?

betul ke dia FINANCE MINISTER ?…. atau bik mama MENTERI KEDUITAN…. kah kah kah

http://tukartiub.blogspot.com

Kesian Polis… 200Ringgit Dia Kena, 200Juta Tak Pernah Kena ~ malaysiakini

polisku

BERITA TERHEBAT !!!! DUA ANGGOTA POLIS MASUK PERANGKAP BPR

ALOR STAR: Dua anggota polis terperangkap dengan tindakan mereka sendiri selepas ditahan Badan Pencegah Rasuah (BPR) di lokasi sekatan jalan raya di Jalan Sultan Badlishah, di sini sebaik menerima `wang perangkap’ yang disediakan agensi itu.

Kejadian kira-kira jam 7 petang Sabtu lalu selepas seorang remaja berusia 19 tahun yang ditahan kerana menunggang motosikal tanpa lesen dan cukai jalan, berjalan kaki ke pejabat agensi itu dan melaporkan tindakan anggota polis terbabit meminta wang daripadanya kepada pegawai BPR bertugas.

Pengarah BPR Kedah, Noraziah Manaf, berkata remaja itu mendakwa anggota polis terbabit meminta RM200 daripadanya menyebabkan pegawainya dan remaja itu bertindak melakukan perangkap.

kah kah kah… kah kah kah…. BPR HEBAT…. kah kah kah … tangkap rasuah 200 juta ringgit? ….kah kah kah… 200 ribu ringgit ? …. kah kah kah…. 200 ringgit laaa beeb…. Dua ratus sahaja…. Kah kah kah… palat … sebotol chivas pun tak dapat beli…. kah kah kah…

bpr ni tak malu ke?…..kah kah kah …. rasuah berjuta-juta tak nampak…. kah kah kah…. pusing pusing polis cabuk kena…. kah kah kah…. mat kampau ni tak cukup makan….tangkaplaaa yang munusabah…..tangkap rasuah yang berjuta-juta…. Kah kah kah…. takut?….. eurokopter ke?…. kes kapal selam ke…. kes beli sukhoi ke…. kes repair parlimen ke…. kes moonson cup ke….. kah kah kah….

kesian polis …. 200 ringgit dia kena…. Yang 200 juta tak pernah kena…. Kah kah kah…. inilah dia BPR …. inilah dia KETUANAN MELAYU…. kah kah kah .

http://tukartiub.blogspot.com

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.