Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

24 Jan 2009

Forever PalestineMother don’t cry for me I am heading off to war
God almighty is my armour and sword
Palestine, Forever Palestine

Children being killed for throwing stones in the sky
They say to their parents don’t worry, God is on our side
Palestine, Forever Palestine

Mother don’t worry when they come for us at night
Surely they’ll be sorry when God puts them right
Tell me why they’re doing what was done to them
Don’t they know that God is with the oppressed and needy
Perished were the nations that ruled through tyranny
Palestine, Forever Palestine

Children of Palestine are fighting for their lives
They say to their parents we know that Palestine is our right
They to say to their parents we’ll fight for what is right
They say not to worry God is on our side
They say we’ll die for Palestine
Palestine, Forever Palestine

Bekas Naib Presiden MIC berhasrat cabar Samy Vellu dipecat ~ Malaysiakini

PETALING JAYA: Bekas Naib Presiden MIC, Datuk M. Muthupalaniappan yang mengumumkan hasrat untuk mencabar Datuk Seri S. Samy Vellu dalam pemilihan Presiden Mac ini telah dipecat berkuat kuasa serta-merta.

Bekas Pengerusi MIC Negeri Sembilan itu dipecat atas telah mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang didakwa telah memudaratkan parti itu.


Ketika dihubungi sebentar tadi, Muthupalaniappan mengesahkan yang beliau telah menerima surat pemecatan itu daripada Jawatankuasa Disiplin MIC hari ini.

Dalam pada itu, Pengerusi Jawatankuasa Disiplin parti, Tan Sri G. Vadiveloo juga mengesahkan, pihaknya telah mengeluarkan surat bertarikh 21 Januari lalu berhubung pemecatan itu kepada Muthupalaniappan.

Surat itu dikeluarkan sehari selepas Jawatankuasa Disiplin mendengar keterangan daripada Muthupalaniappan.

Selasa lalu selepas sesi pertemuaan dengan Jawatankuasa Disiplin, Muthupalaniappan membidas pimpinan parti itu kerana menggunakan perbicaraan yang mendakwa beliau telah bertindak bertentangan dengan kepimpinan parti dengan tujuan menyekatnya daripada bertanding jawatan Presiden.

Beliau merupakan satu-satunya calon yang bercita-cita bertanding jawatan presiden pada pemilihan Presiden.

Alasan Dr M tolak UMNO ~ Malaysiakini

Dr M telah menyenaraikan dalam posting terkini dalam blognya tentang kesalahan Pak Lah Badawi yang meyebabkan Dr M TOLAK UMNO sekarang.

a) Sanggup meletak wilayah negara sendiri dibawah kuasa Singapura apabila mendakwa pembangunan dalam wilayah Malaysia perlu dapat persetujuan Kerajaan Singapura.

b) Memberi kuasa kepada anak dan menantu dalam urusan parti dan Kerajaan sehingga calon-calon PRU 12 ditentukan oleh mereka. Hampir semua dari mereka ini kalah.

c) Penglibatan anak menantu dalam perniagaan yang dikuasai oleh Kerajaan. Bantuan Kerajaan kepada perniagaan mereka. Umpamanya pengambilalihan Avenue Asset oleh ECM Libra.

d) Kegiatan beberapa pembantu khas yang ditempatkan di tingkat 4. Mereka lebih berkuasa dari KabinEt.

e) Penjualan M.V. Agusta yang dibeli dengan harga RM300 juta, tetapi dijual dengan harga RM4.00. Pembeli M.V. Agusta ini kemudian menjualnya dengan harga RM500 juta - untung RM499,999.96 juta.

f) Mengguna wang secara terbuka untuk mendapat sokongan dari cawangan-cawangan UMNO. Apabila didakwa oleh ketua bahagian, ia digantung. Laporan polis dan BPR yang dibuat oleh veteran UMNO tidak dipedulikan.

(Wahai orang UMNO... Ahli UMNO 001 pun dah kata UMNO sekarng tak betui.. hang buat apa lagi kat dalam tu...)

23 Jan 2009

Kugan & Polis....

The late A Kugan

The hearse that bore Kugan's remains yesterday

The hearse that bore Kugan's remains yesterday
The leading car that went before the hearse and which bore banners that must have irked the men in blue

The leading car that went before the hearse and which bore banners that must have irked the men in blue

lead-car1

lead-car2

lead-car4

lead-car3

The ensuing jam on the highway arising from the 10km procession from the home of the bereaved family to the burial grounds

The ensuing jam on the highway arising from the 10km procession from the home of the bereaved family to the burial grounds

The frontliners in the procession

The frontliners in the procession

Mohan, who is driving, is the younger brother of the deceased. On his left is the grieving mother of the late Kugan

Mohan, who is driving, is the younger brother of the deceased. On his left is the grieving mother of the late Kugan

SUMBER: Haris Ibrahim

Hanya Polis sahaja yang mampu pulihkan imej Polis

Kes kematian A. Kugan, 23 dalam lokap di Balai Polis USJ 8, Subang Jaya sememang akan menarik perhatian ramai khususnya aktivis hak asasi. Pastinya ia sekali lagi mencabar kredibiliti pasukan Polis yang kini semakin luntur lantaran sikap sebilangan kecil anggota.

Masyarakat menilai tahap perkhidmatan yang diberikan berdasarkan apa yang terhasil maka bila kes sebegini berlaku pasti tiada pihak lain yang dipersalahkan melainkan pihak Polis juga.

Kejadian berlaku dalam premis mereka dan media yang sempat merakamkan keadaan mayat mangsa jelas menjadi saksi bahawa sesuatu kezaliman telah dilakukan pada mangsa.

Sama ada mangsa bersalah atau tidak, ianya tidak sempat diputuskan kerana mangsa mati ketika masih dalam siasatan. Polis berhak menyiasat dan mencari bukti ke atas tahanan mereka namun, tidakkan yang melampau bukanlah bidang kuasa Polis.

Dalam kes A. Kuhan ini Polis akhirnya terperangkap dalam kegopohan mereka. Maka cara yang terbaik adalah dengan melakukan siasatan terperinci dan menubuhkan Suruhanjaya siasatan khas agar kes ini dapat diselesaikan.

Apa yang penting adalah tindakkan segera agar imej Polis dapat dipulihara kerana masyarakat kini sudah semakin sangsi dengan pihak Polis. Adakah mereka menyelamatkan rakyat atau menakutkan rakyat.

Jauh disudut hati kebanyakkan anggota masyarakat masih menaruh harapan agar imej Polis dapat diperbaiki dan hanya pihak Polis sahaja yang dapat lakukan perubahan itu.

Semoga selepas ini kita tidak lagi mendengar aduan kematian mengejut sebegini atau deraan yang kejam dibalik pintu Balai Polis. Setiap penjenaya harus dihukum, tapi biarlah hukumannya menurut aturan perundangan dan setimpal dengan kesalahan yang dilakukan.

Penjenayah tetap penjenayah. Tapi Polis jangan pula jadi macam penjenayah. Rakyat beri kepercayaan pada, Polis maka ambillah peluang itu untuk buktikkan yang tanggapan negatif itu sebenar tidak benar.

VIDEO KLIP MAYAT A. KUGAN

22 Jan 2009

Jalan ke Sekolah ditutup kerana kalah Pilihanraya P036


Dewan Pemuda PAS Parlimen Langkawi (DPPPL) kesal dengan tindakan Ketua Umno Cawangan Padang Gaong, di sini yang didakwa mereka bertindak menutup sebahagian jalan ke Sekolah Rendah Islam Darul Ulum (SRIDU) Langkawi sejurus selepas kekalahan Barisan Nasional pada Pilihan Raya Kecil Parlimen Kuala Terengganu baru-baru ini.

Menurut Setiausaha DPPPL, Hakimi Nazeri, walaupun arwah ibu Ketua Umno tersebut pernah membuat surat kebenaran kepada Jawatankuasa Pembinaan SRIDU untuk menggunakan tanah berkenaan, tetapi beliau tetap bertindak angkuh menutup sebahagian jalan yang merupakan satu-satunya jalan bertar ke sekolah itu dengan menggunakan halangan diperbuat daripada konkrit simen.

Berikutan tindakan berkenaan, berlaku kesesakan yang teruk setiap kali ibu bapa pelajar menghantar dan mengambil anak mereka dari sekolah tersebut.

DPPPL bersama Lembaga Tadbir SRIDU Langkawi dan PAS Kawasan Langkawi dengan menghantar wakil untuk berunding dengan Ketua Umno terbabit gagal untuk menemuinya yang tetap bertegas untuk tidak mengadakan sebarang perbincangan.

Sehubungan itu, laporan polis telah dibuat berhubung perkara itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Langkawi pada 18 Januari lalu. Satu jalan alternatif juga sedang diusahakan PAS Langkawi untuk dibina dalam masa terdekat.

Pakatan Rakyat kuasai ibu negeri ~ Malaysiakini

YANG MENGUASAI IBU NEGERI : SATU RENUNGAN
Selepas pilihan raya umum ke-12, 8 Mac 2008 lalu dan terbaru selepas PRK P036, hanya dua ibu negeri di Malaysia masih memihak kepada BN. Umum telah mengetahui peratusan pengundi di bandar-bandar ibu negeri di Malaysia adalah majoritinya bukan Melayu atau setidak-tidaknya menjangkau sehingga 40% pengundi bukan Melayu.


P02 KANGAR : Dato’ Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad (BN)

P09 ALOR SETAR : Gooi Hsiao Leung (PKR)

P21 KOTA BHARU : Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah (PAS)

P036 KUALA TERENGGANU : Mohd Abdul Wahid Endut (PAS)

P049 TANJUNG : Chow Kon Yeow (DAP)

P064 IPOH TIMUR : Lim Kit Siang (DAP)

P065 IPOH BARAT : M. Kulasegaran (DAP)

P083 KUANTAN : Fuziah Salleh (PKR)

P108 SHAH ALAM : Khalid Abd. Samad (PAS)

P128 SEREMBAN : John Fernandez (DAP)

P138 KOTA MELAKA : Sim Tong Him (DAP)

P160 JOHOR BAHRU : Datuk Sharil @ Shahril Abd. Samad (BN)

P172 KOTA KINABALU : Hiew King Chiew (DAP)

P195 BANDAR KUCHING : Chong Chieng Jen (DAP)

**(Tidak termasuk kerusi-kerusi parlimen di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang hanya berbaki satu buat BN).

Apa mesej dan apa sebenarnya yang mendorong kecenderungan pengundi bandar, khususnya pengundi bukan Melayu memilih wakil mereka bukan di kalangan wakil BN itu?

~ Jaranganakmelayu.blogspot.com ~

2 timbalan menteri 'ceroboh' bilik mayat untuk hapus bukti pembunuhan? ~ Malaysiakini

Dua timbalan menteri akan diambil keterangan oleh Polis Selangor kerana dipercaya 'menceroboh' bilik mayat berhubung kes kematian seorang lelaki ketika dalam tahanan di Balai Polis USJ 8, Subang Jaya kelmarin.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, pihaknya akan memanggil kedua-dua anggota Kabinet itu untuk membantu siasatan.

Katanya, tindakan mereka memasuki bilik mayat di Hospital Serdang dipercaya telah menjejaskan bukti dalam kes berkenaan.

Bagaimanapun beliau tidak menamakan nama timbalan menteri berkenaan.

Difahamkan mereka

Suspek A. Kuhan, 23, mati di Balai Polis UsJ 8 Subang Jaya dan menimbulkan syak wasangka di kalangan orang ramai dan kematian itu perlu disiasat.

Kelmarin, Khalid berkata, Kugan mati dalam lokap dan kes itu diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Mangsa ditahan di hadapan sebuah kondominium di Puchong pada Khamis, pukul 1 pagi, di mana pergelutan berlaku antara dia dan polis sebelum Kuhan ditahan.

Kes kematian Kuhan disiasat dibawah Akta 330 Kanun Keseksaan, katanya.

21 Jan 2009

Obama angkat sumpah ~Malaysiakini


WASHINGTON: Barack Obama mengangkat sumpah sebagai Presiden Amerika Syarikat (AS) baru - yang ke-44 dan yang pertama daripada kalangan masyarakat kulit hitam sambil berazam untuk menerokai hubungan baru dengan dunia Islam.

"Kita telah memilih harapan di sebalik kebimbangan, perpaduan yang bertujuan di sebalik konflik," kata beliau dalam ucapan sulungnya sejurus selepas mencipta sejarah sebagai Presiden yang baru bagi AS.

"Bermula hari ini kita perlu bangkit, membuang yang keruh dan kembali bekerja untuk membina semula Amerika," kata Presiden berusia 47 tahun, dari parti Demokrat, di hadapan rakyatnya yang masih bimbang dengan kesan kemelesetan ekonomi paling teruk sejak 1930-an

Malah, ucapannya juga menyampaikan mesej yang jelas kepada dunia dan negara-negara Islam selepas diselubungi pelbagai persepsi negatif sejak 11 September 2001 di bawah pentadbiran Presiden George W. Bush.

"Amerika merupakan rakan kepada setiap negara dan setiap lelaki, wanita dan kanak-kanak yang inginkan masa depan yang aman dan bermaruah, dan di mana kami bersedia untuk menerajuinya sekali lagi.

"Kepada dunia Islam, kita harus menerokai perjalanan baru berdasarkan kepentingan bersama dan penghormatan bersama," kata beliau sambil menekankan, "ia tidak diberikan tetapi harus diperoleh."

Bagaimanapun Obama memberi amran bahawa Washington akan berhadapan dengan mana-mana pihak yang menggunakan "keganasan" dan memenggal mereka yang tidak berdosa tanpa sebarang kompromi.

"Kepada dunia Islam, kami inginkan satu arah tuju yang baru," kata Obama lagi.

Malah dalam ucapannya itu, Obama juga bertekad untuk menangani krisis ekonomi dan kesan peperangan di dua negara, yang secara langsung menjejaskan imej Washington di kaca mata dunia.

Obama yang dipilih sebagai Presiden AS pada 4 November lalu menyempurnakan upacara itu kira-kira 1.06 pagi (waktu Malaysia) di hadapan Ketua Hakim John Roberts.

Obama merupakan Presiden AS yang kelima paling muda dan beliau menggantikan Bush.

Sebelum giliran Obama angkat sumpah, bekas Senator Delaware Joe Biden mengangkat sumpah sebagai Naib Presiden yang baru di hadapan Hakim John Paul Stevens.

Terdahulu kedua-dua Obama dan Bush tiba di bangunan Capitol - lokasi angkat sumpah dari White House menggunakan kenderaan rasmi yang sama.

DI PUTRAJAYA, Malaysia mahu Obama melaksanakan dasar luar yang baru dengan tidak mengutamakan pendekatan unilateral dalam mengambil sesuatu tindakan.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam berkata, AS perlu mengambil pendekatan berbincang dengan pihak lain sebelum mengambil sesuatu tindakan.

"Amerika Syarikat tidak boleh bertindak sendirian atau dengan hanya sekumpulan kecil pihak yang menyebelahinya sahaja," katanya kepada pemberita selepas menyaksikan majlis Penyerahan Dokumen Perjanjian bagi Penstrukturan Semula Perkhidmatan Bekalan Air Negeri Sembilan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Najib berkata, AS perlu memperkukuhkan hubungannya dengan badanbadan multilateral seperti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

"Pendekatan Amerika Syarikat mestilah mempunyai adunan antara hard power (kuasa ketenteraan) dan soft power (pengaruh ekonomi dan moral)," katanya ketika diminta mengulas mengenai harapan Malaysia terhadap Obama yang mengangkat sumpah sebagai Presiden yang baru.

Najib berharap Obama akan menggunakan lebih banyak pendekatan "soft power" daripada "hard power" berbanding dengan George W.Bush yang lebih banyak menggunakan pendekatan "hard power" dalam menyelesaikan sesuatu masalah atau konflik.

Undang-undang rimba UMNO / Bend ~ Malaysiakini


Dengan ini adalah diberi ketahui bahawa dengan kuasa yang dicampakkan kepada saya, saya Dato' Seri Dr Zahid Hamidi mengarahkan perintah larangan berkuatkuasa serta merta seperti di bawah. Tindakan akan diambil kepada sesiapa yang ingkar.


1.Semua Pengarah jabatan dan agensi Kerajaan Persekutuan dilarang daripada menghadiri mesyuarat-mesyuarat di peringkat negeri kecuali Jabatan Pengarain dan Saliran, Jabatan Kerja Raya, Jabatan Kesihatan, Jabatan Pertanian dan polis dikecualikan daripada larangan ini.
2. Kita tidak mengiktiraf syor-syor yang dibuat Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK).
3. Semua syor yang dibuat JKKKP adalah syor yang sah.


4 Jabatan-jabatan dan agensi-agensi persekutuan telah diarahkan supaya hanya menerima borang-borang yang ditandatangani JKKKP.
5. Kemasukan ke institusi pengajian tinggi juga memerlukan syor JKKKP.

6. 28 wakil Barisan Nasional yang dipilih di peringkat negeri akan diberikan peruntukan khas untuk membantu masyarakat di kawasan mereka jika berlaku insiden-insiden termasuk kebakaran, banjir atau ribut petir.
Pegawai Kerajaan Persekutuan dilarang hadir mesyuarat negeri.

IPOH: Semua pengarah jabatan dan agensi Kerajaan Persekutuan dilarang daripada menghadiri mesyuarat-mesyuarat di peringkat negeri berkuat kuasa serta-merta.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, hanya pengarah agensi peringkat negeri yang dibenarkan menghadiri mesyuarat negeri, yang dipengerusikan oleh Setiausaha Kerajaan Negeri atau pegawai daerah.

"Kita tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan disiplin terhadap pengarah agensi Persekutuan jika mereka menghadiri mesyuarat tersebut," katanya kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tindakan Persekutuan Negeri di sini, hari ini.

Ahmad Zahid yang merupakan Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri bagaimanapun berkata, agensi-agensi seperti Jabatan Pengarain dan Saliran, Jabatan Kerja Raya, Jabatan Kesihatan, Jabatan Pertanian dan polis dikecualikan daripada larangan itu.

Ahmad Zahid berkata, berkuat kuasa serta-merta juga, agensi-agensi persekutuan hanya akan menerima syor yang dikemukakan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP).

"Jabatan-jabatan dan agensi-agensi persekutuan telah diarahkan supaya hanya menerima borang-borang yang ditandatangani JKKKP," katanya.

Disebabkan Kerajaan Persekutuan hanya mengiktiraf JKKKP, semua syor yang dibuat JKKKP adalah syor yang sah.

"Kita tidak mengiktiraf syor-syor yang dibuat Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK)," katanya.

Berhubung permohonan biasiswa, Ahmad Zahid berkata, kemasukan ke institusi pengajian tinggi juga memerlukan syor JKKKP.

Ahmad Zahid juga memberitahu, 28 wakil Barisan Nasional yang dipilih di peringkat negeri akan diberikan peruntukan khas untuk membantu masyarakat di kawasan mereka.

"Peruntukan itu akan diberikan jika berlaku insiden-insiden termasuk kebakaran, banjir atau ribut petir di kawasan mereka," katanya yang enggan menyatakan jumlah peruntukan bagi setiap kawasan.

Sumber: Mstar Online

20 Jan 2009

UMNO belanja untuk PRK036 lebih dari RM 500 juta ~ Malaysiakini

Antara kos yang didakwa oleh Pengerusi Institut Nasional Untuk Ketelusan Pilihanraya ( NIEI ) En. Yunus Ali ialah :

a.] Wang ehsan RM300 bagi orang dewasa dan RM250 untuk muda-mudi, diumumkan akan diagih untuk warga Terengganu.

b.] Manakala pengundi Cina pula, dakwanya, diedarkan angpau sebanyak RM300 sempena perayaan Tahun Baru Cina

c.] Penarik beca di Kuala Terengganu pula dijanjikan wang ehsan RM10,000 seorang.
d.] Penubuhan dan pemberian RM 1 juta untuk Tabung Kecemasan Nelayan.

e.] Peruntukan RM150,000 untuk skim pembangunan nelayan Kuala Terengganu.

f.] Pemberian secara lambak tanpa tender 583 projek Kelas F yang bernilai RM15.8 juta.

g.] Upacara mengasaskan projek pembinaan unit kardiologi yang bernilai RM10 juta.

h.] Upacara perasmian projek pembinaan masjid di Kubang lkan (Kuala Terengganu) pada 15 Januari 2009.

i.] Upacara pecah tanah pembinaan 1,200 unit Projek Perumahan Rakyat Termiskin .

j.] Perasmian peruntukan RM100 juta untuk membina 1,000 unit rumah kos rendah di Kuala Terengganu.

k.] Pemberian RM6.1 juta kepada Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Chung Hwa Wei Sin.

l.] Pemberian sebanyak RM2.5 juta untuk masyarakat Cina Kuala Terengganu.

m.] Pengumuman geran RM 50 juta untuk sekolah-sekolah Cina.

n.] Pemberian pilot E-book (komputer) kepada 100 orang di Kuala Terengganu. Janji pemberian 23,000 buah E-book (komputer), berharga RM 1,300 sebuah, kepada kanak-kanak sekolah.

o.] Seramai 206 orang penenun songket menerima satu set seorang Mesin Tenunan Tradisional yang berharga RM 695 seunit.


p.] Pemberian RM408.6 juta kepada kerajaan Negeri Terengganu sebagai royalti minyak.

q.] Mengisytiharkan projek untuk meluaskan ruang keluar-masuk pelabuhan perikanan di Pelabuhan Cendering.

Senarai tersebut perlu ditambah dengan kos membawa lebih 10 ribu anggota polis yang siap dengan khemah martel dan khemah yang aircondition sebagai penempatan sementara pihak polis selama mereka mengepong Kuala Terengganu .

Begitu juga kos yang melibatkan menteri - menteri kabinet , menteri besar dan ketua menteri yang turut turun berkempen . Apakah mereka menggunakan kenderaan peribadi dan wang poket hasil gaji mereka atau peruntukan wang kerajaan atau wang rakyat .

Termasuklah penglibatan Kementerian seperti Kementerian Kesihatan, Kementerian Pelajaran, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Kementerian Pertanian, Kementerian Kewangan, Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Penerangan dan Kementerian Wanita, Keluarga dan Pembangunan Komuniti .

Bayangkan betapa besar wang yang dibelanjakan oleh Kerajaan UMNO dan BN hanya berhadapan dengan PAS dan Pakatan Rakyat yang saya kira nak cari 100 ribu pun payah nak dapat .

Saya melihat , andai sebesar itu kos yang dibelanjakan oleh BN dan UMNO pun gagal untuk menewaskan PAS , ertinya tanpa memiliki kos sebesar itu kemungkinan besar UMNO dan BN terdedah kepada risiko hilang deposit sebagaimana BEBAS yang turun bertanding tanpa kos yang setanding dengan UMNO dan BN .

Apakah UMNO akan Tunai Janji

Pilihanraya telah selesai dan janji telah dimeterai . Apakah selepas ini UMNO dan BN akan tunaikan janji yang telah dihamburkan selama ini ? sedang mereka masih kerajaan yang memerintah . Berdasarkan pengalaman lalu , tentu sahaja janji itu akan terus terlipat dalam memori harapan rakyat .

Cuma terlebih malang , masih ada mereka yang tergamak memberi sokongan kepada UMNO dan BN walaupun secara terang - terangan UMNO dan BN menipu mereka malah menggula - gulakan mereka .

Saya berharap sangat agar rakyat segera insaf dan sedar . Mereka juga mesti mengajar kerajaan UMNO dan BN yang tidak sudah - sudah memperdayakan rakyat hanya semata - mata kerana mahu mengekalkan survival kuasa politik mereka . Jom lah kita melakukan perubahan besar terutamanya rakyat Pahang . Moh kite !

posted by Nasrudin bin Hassan at Tantawi
[ Seorang penyokong UMNO di Besut mengatakan bahawa memang Patut BeNd kalah kali ini kerana 1. Rumah yang disewa oleh UMNO Besut bernilai RM8 ribu ringgit /2 minggu 2. Katanya Jika Deris jadi MB lagi tentu UMNO Menang..... Lucunya ]

PRK036 KT: Ceramah Perdana Meraikan Kemenangan

http://buletinonline.net/images/stories/berita/ceramahmenang.gif
PAS Terengganu akan menganjurkan satu ceramah Perdana sempena meraikan kemenangan Pakatan Rakyat dalam pilihanraya kecil P.036 Kuala Terengganu. Majlis Ceramah Perdana tersebut akan di adakan seperti ketetapan dibawah;

Tarikh ; 21 Januari, 2009/ Rabu Malam Khamis

Tempat ; Belakang Astaka, Tanjung, Kuala Terengganu.

Masa ; 9.15 malam

Penceramah ;

1. Tuan Guru Dato’ Nik Abd Aziz Nik Mat, Mursyidul Am PAS
2. Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Presiden PAS
3. Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR)
4. YB Lim Kit Siang, Penasihat Parti Tindakan Demokratik (DAP)
5. YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, Bendahari PKR Pusat
6. YB Mohd Abdul Wahid Endut, Ahli Parlimen Kuala Terengganu

Catatan PEMUDABESUT di PRK036 Kuala Terengganu

Salam...

Sudah lama kawe tinggalkan Blog PEMUDABESUT...Kawe biarkan Blog ni tidak di Update sejak 23 Disember lalu... Kalau update pun... Artikel di'copy paste' dari sahabat Blogger lain terutama abg Nik Mi (Thingking Of Life).Ini kerana kawe terpaksa menumpu tugas sepenuhnya kepada kerja yang berkaitan di UPU Gong Tok Nasek dalam Dun Batu Burok.

(23 Dis ~ 1 Jan )
Rasa baru semalam, kawe dan sahabat2 dari Besut berulang alik dari Besut ke Kuala Terengganu. Peringkat awal iaitu sebelum tempoh istihar calon (23 Disember - 1hb Januari) rasanya selang sehari, kawe berulang alik dengan SU PAS Kawasan,; Ust Zahid & PSU Nik MI. Bertolak dari Besut pukul 4 petang & Pulang balik pukul 12 tengahmalam... Sampai rumah lebih kurang pukul 3 pagi..

1 Jan - 5 jan)
Rumah Jertih di UPU Gong Tok Nasek semakin berpenghuni...Terutama pada malam pengistihar Calon d Stadium Negeri. Rumah Jerteh yang 'dipinjamkan' oleh Pok Said kepada DUN Jerteh sepanjang tempoh kempen ni dipenuhi oleh penghuni. Sampaikan pada malam tu tempat tidur 'FULL'. Cuma rumah ini kembali sepi pada malam berikutnya. Petugas tetap yang bertugas Sepenuh Masa disini hanyalah Pok Ya Padang Tapong. Yang lain, petugas berulang alik. Kerja-kerja disini pun berkisar di sekitar markaz. Antaranya selepas malam istihar calon, penduduk tempatan dan petugas Jertih sama2 masak bubur asyura pada pukul 3 pagi. Program yang dirancang bersama MTD Jerteh & UPU Gong Tok Nasek ini juga merupakan program pertama calon PAS YB Wahid Endut selepas diistiyhar calon pada malamnya.(6 Jan ~ Hari Penamaan calon)
Pada malam penamaan calon, Rumah Jertih kembali meriah. Tempat tidur kembali 'FULL'. Sampaikan ada petugas & 'pelancong PRK' Jertih terpaksa tiur dalam kereta & Masjid Tok Nasek. Pagi tu, kami sudah bertolak ke Surau Jalan Pusara (tempat solat hajat) seawal 7 pagi.
selepas solat Hajat yang diimani oleh Tuan Guru Hj Hadi, kami terpaksa berjalan lebih kurang 8 km ke tempat penamaan calon( stadium Negeri) Kami terpaksa berjalan kaki sepanjang jalan pusara ke jalan Wisma Persekutuan - Bulatan Batu bersurat - Stadium Negeri. Walaupun berjalan jauh, penat kami hilang apabila lihat jumlah penyokong Pakatan Rakyat yang menguasai lebih kurang 80% ruang penamaan calon berbanding 20% saje penyokong BN.
Di tempat penamaan calon, kami sempat bersalaman dengan Pimpinan PAS. Antaranya Tuan Guru Nik Aziz, Ust Harun Din, MB Kedah, YB Dr Hamdan (EXCO Kedah), Subki (SU Pemuda Pusat) & AJK PAS Pusat yang lain.
PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.