Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

19 Okt 2009

Pas Mahu Suhakam Siasat Sistem Undi PosPas akan menyerahkan laporan kepincangan undi pos Pilihanraya Kecil N31 Bagan Pinang ke Suruhanjaya Hak Asasi Manusia(Suhakam).

Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat,Ustaz Nasrudin Hj Hasan At-Tantawi berkata Pas mendapati adanya manipulasi undi pos di Bagan Pinang lantas mahu Suhakam mengadakan inkuiri menyiasat kepincangan itu.

“Kita lihat ruang undi pos ini adalah sangat besar dan lebar untuk memungkinkan penyelewangan itu berlaku walau dinafi oleh pihak umno dan dewan pemuda pas pusat telah menghantar surat cabar menteri besar negeri sembilan dan juga siapa sajalah dikalangan pemimpin tertinggi Umno yang ingin mempertahankan undi pos itu bahawa ia adalah bersih dan telus kerana bagi kami sepanjang tempoh kami bekerja dipilihan raya kecil Bagan Pinang dengan meletakkan beberapa ejen-ejen kita mengawal dan juga memantau perjalanan undi pos ini kita dapati terlalu banyak penyelewangan dan juga manipulasi oleh pos itu,"katanya.

Ustaz Nasrudin berkata demikian di sidang akhbar Dewan Pemuda Pas di Pejabat Agung Pas Kuala Lumpur malam semalam.

Pakatan Rakyat sebelum ini membidas SPR kerana enggan mengubah sistem undi pos dijalankan.

Dalam PRK Bagan Pinang yang lalu, undi pos mewakili lebih 4000 undi yang terdiri dari anggota tentera.

Menyentuh isu yang sama, Setiausaha Dewan Pemuda Pas Pusat, Kamaruzaman Mohamad berkata manipulasi undi pos yang berlaku di Bagan Pinang antara faktor yang meyumbang kepada kekalahan Pas.

"Tujuan ke Suhakam ialah untuk kemuka satu bukti yang kami telah kami kumpul secara cukup lengkap, secara sistematik bagaimana undi pos ini boleh digunakan untuk memberi kemenangan secara percuma kepada parti-parti kerajaan yang menguasai undi pos, maka sudah sampai masanya Suhakam sebagai badan bebas yg dilantik oleh kerajaan sendiri utk mengambil suatu langkah yang perlu untuk menggesa supaya undi pos ini dihapuskan dan seterusnya memberikan ruang demokrasi yang adil dan telus kepada rakyat untuk memilih pemimpin secara sepatutnya siapa yang mereka mahu untuk memimpin mereka",katanya.-TVS

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.