Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

4 Dis 2009

Ketua SPRM Letak Jawatan

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan memberitahu, Ketua Pesuruhjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Ahmad Said Hamdan memohon menamatkan kontrak perkhidmatannya lebih awal berkuatkuasa pada 31 Disember ini.

Ahmad Said telah mengemukakan notis bertulis supaya kontrak perkhidmatannya sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM yang sepatutnya tamat pada 25 Mei 2010 dipendekkan kepada 31 Disember 2009.

Sehubungan itu, Datuk Abu Kassim Mohamed dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya baru SPRM berkuatkuasa 1 Januari depan. .

"Bagi mengisi jawatan yang akan dikosongkan Ahmad Said, Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong berdasarkan peruntukan subseksyen 5(1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009 [Akta 694] telah memperkenankan supaya Abu Kassim…dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baru, berkuat kuasa mulai 1 Januari 2010," kata Mohd Sidek dalam satu kenyataan sebentar tadi.


Permohonan Ahmad Said menamatkan kontraknya lebih awal, sekaligus mengundang pelbagai persepsi, apatah lagi selama ini, kewibawaan SPRM sering dipertikaikan termasuklah ‘dakwaan terpilih’.

Kematian setiausaha sulit kepada Exco Selangor, Teoh Beng Hock yang mayatnya terdampar jatuh di tingkat lima Plaza Masalam, Shah Alam yang menempatkan ibu pejabat SPRM Negeri Selangor mengundang pelbagai tanggapan sehingga mahkamah memutuskan sesi soal jawab penyiasatan tidak boleh dibuat selepas waktu pejabat.

Sejak akhir-akhir ini, pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat menyifatkan SPRM dan Polis adalah antara parti komponen Barisan Nasional (BN). Mereka cekap mengendalikan kes-kes yang membabitkan pemimpin Pakatan Rakyat sekalipun ia hanya berdasarkan laporan media tetapi menghadapi pelbagai masalah mengendalikan kes-kes melibatkan pemimpin BN sekali pun bukti diserahkan kepada mereka.

1 ulasan:

arie berkata...

baru sruh siasat adik najib sdh nak letak jawatan.

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.