Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

4 Jun 2009

Sekitar Muktamar Perasmian Pemuda PAS Pusat

Salam Muktamar

Alhamdulillah, ana & Zul Amal selamat sampai di Taman Melewar pada pukul 5.30 petang. Ana juga bersyukur dengan bantuan kawan di KL ini, ana dapat pinjam 'Beruk band' untuk sementara waktu bagi melepas kerinduan pada blog.....

Kami perwakilan dari Terengganu menginap di Anjung Rahmat. Majlis Perasmian Muktamar Pemuda PAS Pusat yang berlangsung Di Dewan Dato' Hj Fadil Noor itu telah dirasmikan oleh Timbalan Presiden PAS Pusat, YB Ust Nasarudin Mat Isa.

Dalam ucapan Ketua Pemuda PAS Pusat, Salahuddin Ayub merumuskan dua pencapaian besar Pemuda PAS sepanjang enam tahun di bawah teraju beliau.

"Pertama, kita telah berjaya menganjakkan pendekatan politik bangkangan konfrontasi kepada politik bangkangan konstruktif. Kita telah mengambil pendekatan untuk bersama-sama dengan kerajaan dalam perkara-perkara yang melibatkan kepentingan negara.

"Kita juga telah mengambil langkah untuk menyalurkan kritikan yang lebih membina dan mengusulkan cadangan yang konstruktif dalam menangani masalah-masalah pentadbiran negara," ujarnya menyampaikan ucaptama pada Perasmian Muktamar Dewan Pemuda PAS Pusat, di Taman melewar sebentar tadi.

Katanya, agenda 'engagement' yang diterokai semenjak enam tahun lalu telah membentuk satu persepsi baru terhadap politik PAS iaitu sebagai pembangkang yang membina.

"Kedua, dengan pendekatan-pendekatan baru itu, serta pendidikan politik yang lebih bersungguh-sungguh dan gerakan penerangan yang lebih meluas, Pemuda PAS telah berjaya melakarkan imej baru bagi PAS sebagai parti kepercayaan rakyat untuk menggantikan Umno/BN," ujarnya menerangkan pencapaian berikutnya.

Katanya, dahulu PAS lebih dilihat sebagai pembangkang selama-lamanya, tetapi kini di mana-mana rakyat memberi harapan kepada PAS sebagai 'government-in-waiting'.

Salahuddin mula menerajui Dewan Pemuda PAS Pusat sebagai Ketua Pemuda pada tahun 2003 dan tahun ini merupakan muktamar terakhir beliau sebagai Ketua Pemuda. Selepas ini, beliau akan digantikan oleh Ustaz Nasharudin Hassan @ Tantawi.

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.