Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

17 Okt 2009

Cara Penyerahan Kertas Undi Pos

Semasa dalam Proses Penyerahan atau Proses Pengundian Pos dibuat dalam PRK Bagan Pinang. Saya dihubungi sepasang suami isteri yang namanya ada dalam daftar pemilih sebagai pengundi pos tetapi kertas undinya tiada di Pusat Latihan Asas Tentera Darat(PUSASDA). Saya memberi nasihat agar membuat semakkan kali kedua pada hari esoknya dengan membawa salinan daripada semakkan daftar pemilih yang terdapat dalam laman Web SPR.

Hari keduanya pasangan ini pergi ke PUSASDA tetapi jawapannya juga sama kertas undinya tiada di sana. Akhirnya mereka menghubungi JRP (Jabatan Rekod & Pencen), MINDEF bertanyakan kertas undi mereka. Akhirnya JRP berjanji akan menyerahkan kertas undi di Port Dickson. Esoknya Unit Semboyan datang untuk menyerahkan kertas undi.

Saya dan rakan-rakan membuat intipan bagaimana serahan kertas undi ini dibuat. Akhirnya saya dapati serahan telah dibuat oleh bebarapa anggota tentera berdekatan dengan Pasar Raya pada jam 7.30 malam.

Pada hari esoknya unit yang sama juga mengambil semula kertas undi untuk dimasukan ke dalam Karung Khas SPR yang mungkin berada di Kem sebelum diserahkan kepada Pusat Penyimpanan.

Wahai Rakyat Malaysia. Saksikanlah bagaimana proses penyerahan kertas undi ini dibuat. Persoalan-persoalan yang perlu kita curiga adalah :

1. Mengapa kertas undi pengundi pos begitu sukar untuk diperolehi? Jika kedua pasangan ini tidak menghubungi JRP, apakah mungkin mereka memperolehi kertas undi ?

2. Apakah akan terjadi jika anggota tentara yang membuat penyerahan kertas undi tersebut membuat khianat menjual kertas undi ini kepada pihak tertentu? Tiada siapa yang yang boleh mengawalnya.

3. Bagaimana SPR boleh membuat pemantauan penyerahan kertas undi ?

4. Apakah rakyat Malaysia boleh yakin kertas undi sebanyak 2911 yang sepatutnya dipos tidak diselewengkan oleh pihak-pihak tertentu? Apakah jaminan peristiwa Pak Abu Kasim bekas anggota tentera berpangkat sarjan memangkah undi rakan-rakannya tidak akan berulang di Bagan Pinang ?

Suhaizan Kaiat
Pengerusi J/K Khas
Undi POS
Dewan Pemuda PAS Pusat

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.