Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

22 Jan 2010

Dua surau di Muar dibakarSerangan ke atas rumah ibadat berulang lagi selepas senyap seketika, apabila dua surau di Muar, satu di Jalan Ismail Omar dan satu lagi di Jalan Salleh menjadi sasaran dibakar awal pagi ini.

Timbalan Ketua Polis Johor Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata kebakaran di Surau Silaturahim di Jalan Ismail Omar dan Surau Parit Beting di Jalan Salleh yang jaraknya kira-kira dua kilometer berlaku hampir serentak kira-kira jam 2.30 pagi.

"Kebakaran di Surau Silaturahim disedari oleh tiga lelaki yang sedang menaiki sebuah kereta yang melalui kawasan itu pada kira-kira jam 2.30 pagi, lalu memadamkan kebakaran tersebut sebelum membuat laporan polis," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah Muar.

Jalaluddin berkata kebakaran di surau itu melibatkan sebahagian tingkap dan langsir yang terletak di ruang legar surau berkenaan dan polis menemui kesan"cetusan api dari simbahan minyak tanah di kawasan tingkap tersebut."

Sementara kebakaran yang melibatkan pintu masuk ruang solat Surau Parit Beting, pula disedari pada jam 11 pagi apabila seorang ustazah yang datanguntuk mengajar agama di surau itu, sebelum membuat laporan polis pada jam 1.30 tengah hari tadi.

Mengenai sama ada ianya satu bentuk serangan ke atas surau tersebut, beliau berkata, pihak polis masih menyiasatnya.

" Punca kebakaran di kedua-dua surau itu masih dalam siasatan dan dianggarkan setiap satu surau tersebut mengalami kerugian kira-kira RM300," katanya

Sejak 8 Januari lalu, beberapa tempat ibadat- sebahagian besarnya gereja - menjadi sasaran serangan bom api dan perbuatan vandalisme.

Ianya dipercayai ekoran keputusan Mahkamah Tinggi pada 31 Disember lalu yang mengetepikan larangan kerajaan ke atas bukan Islam daripada menggunakan perkataan Allah sebagai terjemahan bagi perkataan 'God'.

Ekoran itu, mahkamah berkenaan memutuskan bahawa mingguan Katholik, Herald, boleh menggunakan perkataan Allah dalam versi bahasa Malaysianya.

Bagaimanapun, keputusan itu ditangguhkan sementara menunggu selesai rayuan oleh kerajaaan terhadapnya.

1 ulasan:

Tan Loo Ley berkata...

Segera tangkap "ORANG GILA" yang membakar surau tersebut dan segera ke Hospital Bahagia Tanjung Rambutan.

Nanti huru hara negara ini.

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.