Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

10 Jul 2009

Kenangan himp~BEST 09

Sinar Harian

BESUT – Lebih 300 ahli Pemuda Pas Kawasan Besut hadir menjayakan program Himpunan Pemuda Islam Besut 2009 (Himp-BEST 09) yang diadakan selama dua hari di Pantai Air Tawar.

Ketua Pemuda Pas Kawasan, Ustaz Zulkifli Kadir berkata, anggota sayap parti itu datang dari seluruh daerah mewakili Dewan Undangan Negeri (DUN) dan cawangan masing-masing yang berkampung dan tidur di tepi pantai itu sejak hari pertama lagi.

Menurutnya, program yang dirasmikan Ketua Pemuda Pas Negeri, Mohd Nor Hamzah yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Payong itu diisi dengan pelbagai aktiviti bersesuaian.

“Aktiviti pada hari pertama adalah kuliah Maghrib dan selepas solat Isyak berjemaah, diadakan makan malam dan BBQ sebelum peserta bangun menyempurnakan Qiamullail, diikuti kuliah Subuh.

“Sambutan golongan muda di daerah ini amat memberangsangkan dan mereka datang secara sukarela tanpa dijanjikan apa-apa demi menjayakan program perdana ini,” katanya.

Zulkifli berkata, pada hari kedua, aktiviti diceriakan dengan perlawanan bola sepak pantai membabitkan 22 pasukan mewakili Pas Cawangan, sepak raga bulatan dan tarik tali.

Me
nurutnya, dalam setiap permainan, peserta diwajibkan menutup aurat manakala bagi perlawanan bola sepak pantai, peserta perlu memakai seluar panjang dan kain pelikat di bahagian luar.

“Selain itu, pertandingan mewarna kanak-kanak Pusat Asuhan Tadika Islam (Pasti) Besut juga diadakan dan majlis penyampaian hadiah disempurnakan Yang Dipertua Pas Kawasan, Wan Azhar Wan Ahmad,” katanya.

Sementara itu, perlawa-nan bola sepak dimenangi pasukan Air Tawar A, tempat kedua, Gong Badang dan ketiga Air Tawar B. Pasukan Kampung Pusu Tinggi pula menjadi juara acara sepak raga bulatan dan pasukan DUN Jertih muncul johan tarik tali

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.