Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

28 Jul 2009

Nik Aziz - Jangan sebut Kelantan tiada hak dapat Royalti
Menteri Besar Kelantan Nik Abdul Aziz Nik Mat menafikan dakwaan Umno bahawa beliau menyokong kerjasama erat antara Pas dan parti perkauman itu.

Beliau yang kesal kenyataannya diputar-belit media pro-kerajaan berkata apa yang beliau tegaskan adalah memulihkan hubungan kerajaan negeri Kelantan dan Kerajaan Pusat supaya pemerintah memulangkan semula royalti minyak RM1 bilion kepada rakyat Kelantan, serta melonggarkan sekatan ekonomi keatas negeri Pakatan Rakyat itu.

"Saya usulkan supaya hubungan antara dua kerajaan dipulihkan seiring dengan semangat Persekutuan," kata Nik Aziz dalam satu kenyataan media hari ini.

Beliau berkata kenyataan yang dibuat ketika melancarkan Kelantan Fiesta 2009 telah disalah-erti. Mursyidul Am Pas itu mahu Kerajaan Pusat melangsaikan tanggungjawab kepada Kelantan, dan sekiranya itu berlaku, hubungan antara Kelantan dan Pusat akan beliau lanjutkan ke tahap yang lebih sihat.

"Ini bukan isu parti. Saya tidak berminat untuk merapatkan kedua-dua parti. Ini adalah soal kerajaan negeri dan kerajaan pusat," tegas Nik Aziz menolak dakwaan media pro-kerajaan.

Kelantan menuntut royalti minyak diberikan, serta geran kewangan dan projek pembangunan tidak lagi disekat. Kelantan yang berada dalam kedudukan strategik di Laut China Selatan dan terletak 150km dari deposit gas minyak adalah antara negeri termiskin di negara ini.

Dalam satu permainan politik yang jelas, sejak kenyataan Nik Aziz diputarkan media perdana, pemimpin Umno-BN memuji Mursyidul Am Pas itu sebagai pemimpin yang warak dan tidak rasuah.

Nik Aziz berkata pendiriannya menolak sebarang kerjasama antara Pas dan Umno tidak berubah.

"Ini adalah permainan Umno. Bukan dari Pas," kata Nik Aziz

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.