Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

7 Dis 2009

Pemuda Pas Terengganu sokong mansuhkan BTN

KUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda Pas Terengganu menyokong cadangan supaya memansuhkan Biro Tata Negara (BTN) kerana menganggap ia sebagai jelas untuk kepentingan politik UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Ketuanya, Mohd Nor Hamzah mendakwa, program tersebut disifatkan sebagai gagal menanam rasa kasih pada negara berdasarkan gejala sosial, rasuah dan sebagainya yang tidak pernah berkurangan.:

“Saya sendiri pernah menyertai BTN dan ketika belajar di Mesir pun, ada juga program seumpama itu diwujudkan. Program itu tidak mampu membentuk sayang pada negara tetapi hanya kepada UMNO.

“BTN gagal membentuk anak muda bersikap lebih baik kerana kalau dilihat pada gejala sosial dan jenayah yang berlaku dalam negara sekarang,” katanya kepada Sinar Harian ketika dihubungi, semalam.

Mengulas lanjut, Mohd Nor berkata, kerajaan tidak perlu mengadakan program itu memandangkan telah banyak program sedemikian diwujudkan.

Menurut beliau, antaranya ialah Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang terpaksa menggunakan belanja besar.

“Kalau mahu diadakan juga, mereka perlu bersikap lebih demokratik dengan turut memperkenalkan pemimpin pembangkang serta parti lain selain UMNO,” katanya.

Mengulas berhubung tindakan Kerajaan Negeri Selangor dan Pulau Pinang mengharamkan penyertaan BTN kepada kakitangan awam dan pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) milik Kerajaan Negeri itu, Mohd Nor enggan mengulas.

Sebaliknya, beliau menyerahkan perkara itu kepada pihak terlibat dan yakin Selangor dan Pulau Pinang mempunyai alasan dan objektif sendiri.

Beliau turut percaya, pihak terlibat berkemungkinan besar mempunyai program lain dalam usaha memastikan rakyat mereka dapat bersama-sama dalam pembangunan negara./span>

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.