Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

1 Feb 2010

Hishamudin tak mahu terima memorandum, rakyat tak mahu jumpa Umno

http://buletinonline.net/images/stories/berita21/JuaraRakyat%20001.jpgPengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Terengganu, Datuk Seri Hishammuddin Hussein diberitakan tidak mahu menerima satu memorandum yang mahu diserahkan kepadanya.
Memorandum tersebut dirancang untuk diserahkan kepada Hishamudin selepas mesyuarat Perhubungan Umno minggu lalu

Menurut sumber, memorandum tersebut mahu diserahkan oleh kumpulan yang menyokong bekas Ketua Pemuda Umno, Mohd Sabri Alwi (Mat Kerak).

Namun, Hishamuddin memberikan alasan, beliau tidak mahu menerima memorandum itu kerana menurutnya, beliau tidak akan melayan sebarang karenah serta perkara remeh-temeh yang boleh membawa kepada perpecahan.

Sebaliknya, rancangan penyerahan memorandum tersebut pun sudah cukup untuk menunjukkan bahawa telah ada perpecahan dikalangan ahli dan penyokong Umno dalam DUN Batu Burok.

Difahamkan, penyokong-penyokong kuat Mat Kerak tidak berpuas hati atas tindakan tidak mengekalkan Mat Kerak sebagai Penyelaras DUN Batu Burok.

Oleh itu mereka mengharap supaya selaku Pengerusi Perhubungan, Hishamudin dapat mendengar dan menyelesaikan hajat mereka.

Namun sebaliknya, Hisahmudin terus menutup pintu, atas sebarang ‘suara’ dalam Umno Terengganu, semata-mata kononnya mahu menyelesaikan masalah dalaman Umno Terengganu.

Setelah sembilan bulan Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri itu menerajui Umno Terengganu bukan sahaja masalah penyatuan Umno belum selesai, malah prestasi agensi dibawah ‘ketiaknya’ bermasalah.

Seramai 112 anggota dan pegawai polis yang bertugas di Terengganu disiasat kerana melakukan pelbagai kesalahan tatatertib sepanjang tahun lalu, kata Ketua Polis Terengganu Datuk Mohd Shukri Dahlan.

Beliau berkata daripada jumlah itu seramai 13 orang merupakan kalangan pegawai manakala 99 orang lagi anggota pangkat rendah.

"Dalam hal ini, 22 orang ditahan kerja, lapan digantung kerja sementara menunggu proses siasatan dilengkapkan manakala 30 anggota berpangkat rendah didapati bersalah dan disabitkan hukuman," katanya kepada pemberita di sini pada Isnin.

Beliau berkata antara kesalahan yang dilakukan oleh anggota polis berkenaan termasuklah ponteng kerja, penyalahgunaan dadah dan perkara-perkara lain yang boleh merosakkan nama baik polis.

Dalam pada itu, bilangan polis yang terlibat dalam penyalahgunaan dadah di Terengganu telah melambung tinggi, dimana terdapat tujuh kes kes pada tahun 2008, tetapi angka ini meningkat menjadi dua kali ganda tahun lalu.
Sementara itu, pelancaran program juara rakyat sebagaimana yang dihebahkan disepakati oleh pemimpin Umno Terengganu, tidak menjadi.

Selain menumpang program pemberian hadiah pelajar cemerlang yang dianjurkan oleh Yayasan Terengganu, ia tidak mendapat sambutan, baik dikalangan ahli-ahli Umno sendiri, apatah lagi dari penduduk setempat.

Mujurlah menumpang program Yayasan Terengganu yang menjemput 600 orang para pelajar cemerlang untuk hadir menerima hadiah kewangan.

Dicampur dengan ibu atau bapa, jumlahnya lebih kurang 1500 orang dan itulah hanya khalayak yang hadir.

Program pelancaran juara rakyat peringkat negeri itu sepatutnya disambung jam 3 petang dengan program ‘Umno bertemu pelanggan’ iaitu orang ramai.

Malangnya khemah-khemah pameran terpaksa dikemas dan ditutup kerana tidak ada sesiapa yang mahu bertemu dengan Umno!

3 ulasan:

Tan Loo Ley berkata...

Bagus hishamudin kerana tidak mahu bertemu dan menerima memorandum tersebut.

Makin bertambah parahlah umno kat Trengganu tu....so jadi dok tuding kat PR
...tengok sikit jubur awak tu, dah berkurap ke belum?

Tanpa Nama berkata...

apakah tindakan kerajaan terhadap blog celaka ini?

Ketua Polis berkata...

molek benor kalu gitu gok...kahkahkah kohor kemah dun kawey...gomo umno gomo.gomo sampai mampos

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.