Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

10 Nov 2009

YDP PAS Besut : Gempa Bumi Yang Menakutkan...

Ceramah Kepada Warga Masyarakat Padang, Sumatera Barat, Indonesia

Kenangan Bersama Dr Hj Mohd Yusof & Haji Abu Samah

Anggota Rombongan Di LCCT Sebelum Berangkat Ke Padang

Pertama kali terasa debaran untuk meninggalkan anak & isteri sewaktu melangkah ke luar negara. Misi Kemanusiaan bersama antara Muslim Care Malaysia & Lajnah Antarabangsa DPP Pusat kali ini menuju ke lembah yang sarat dengan penduduk. Perjalanan ke Indonesia kali ini bagaikan ada yang tak kena. Bimbang kerana di sana Allah takdirkan suatu ujian yang besar untuk rakyat terbanyak. Goncangan bumi bagaikan berakhirnya kehidupan. Mata yang menyaksikan kemusnahan harta benda, bangunan dan muka bumi sekaligus mengingatkan kita kepada betapa agungnya kekuatan Allah.

Mayat yang bergelimpangan, ratusan lagi yang tertimbus, rumah mayat yang sendat, kamar sakit yang sesak ; itulah fenomena di Padang, Sumatera, Indonesia.

Biarpun semua itu telah berlalu, namun mata dan perasaan yang satu ini masih melihat betapa degilnya manusia. Memunggah kehidupan yang sarat dengan kepayahan itu secara semberono tanpa bertanya kepada tuhan, apakah ianya dalam redhaNya atau murkaNya.

Apakah runtuhan Gunung Tigo yang menenggelamkan 3 buah kampung yang sarat dengan penduduk, ditenggelami secara pukal dan pakej oleh Allah sehingga membentuk kawah besar bersebelahannya masih belum menginsafkan manusia? Tidakkah kubur besar yang menimbusi lebih 400 penduduk itu masih membugarkan jiwa manusia terhadap dunia....

Terasa bimbang bila melihat ibadat sepenting solat ditinggal seperti lagaknya manusia tanpa rasa bersalah kini membayangi kehidupan sebahagian masyarakat Padang yang baru ditimpa musibah. Ngeri bila memikirkan gelora yang bergerak di bawah permukaan bumi jika kembali ke permukaan. Namun mereka semacam tidak memikirkan kemurkaan Ilahi. Semuga Allah menghidayatkan mereka dan membugarkan kecintaan mereka terhadap Allah Azzawajalla langsung beramal semahunya mempasrahkan diri dan menghambakan jasad hanya untukNya.

Sepahat kasih mahabbah filLah buat sahabat-sahabat dari Parti Keadilan Sejahtera yang senentiasa bersama meredah keperitan rakyat kepayahan. Layaklah kemenangan untuk mereka lantaran khidmah bakti, mujahadah dan jihad yang menjadi sebahagian daripada kehidupan anggota-anggota jundullah ini. Semuga ianya menjadi pakaian kita bersama....

Allahu Akbar...

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.