Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

2 Apr 2010

UMNO BN Terdesak Untuk Sekat Kemaraan DSAI


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mencabar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk menjelaskan kepada Parlimen berhubung beberapa persoalan yang timbul daripada isu APCO Worldwide sebelum mengambil tindakan terhadap beliau.

"Suruh dia (Perdana Menteri) jawab dulu soal APCO, jawab soal 'Israel intelligence', Shin Bet. Jawab itu dulu apakah sudah dijawab atau belum, apa nak serang saya lagi?

"Saya dah diserang banyak, sekarang ini Umno ataupun Perdana Menteri perlu jawab mengapa pilih APCO, pertahankan APCO mati-matian, ini aneh dong," kata Anwar kepada media di lobi Parlimen petang tadi.

Sementara itu, Umno di lihat terdesak mempertahankan unsur-unsur Zionis sehingga sanggup mengheret Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen.

Ahli Parlimen Gombak, Azmin Ali berkata tindakan Ahli Parlimen Padang Rengas, Nazri Aziz itu bagaimanapun tidak mengejutkan beliau ekoran ianya sudah dijangkakan dari awal lagi.

“Ini sekali lagi membuktikan bahawa Pemuda Umno dalam tertekan sanggup mengorbankan Datuk Seri Anwar Ibrahim, speaker telah mengarahkan Datuk Seri untuk memberi keterangan di dalam Parlimen.

“Walaupun saya telah membangkitkan, prosedur itu tidak kena. Kalau prosedur yang digunakan ialah 37 (1), ianya mesti dibangkitkan ketika ahli berkenaan sedang bercakap.”

Beliau berkata bagaimanapun perkara ini dibangkitkan setelah selesai Ketua Pembangkang memberi ucapan beberapa hari selepas itu.

Azmin berkata penjelasan Anwar yang mengaitkan kerajaan mempunyai hubungan dengan Apco Worldwide jelas terbukti dengan maklumat-maklumat yang didedahkan sendiri oleh Ketua Pembangkang itu.

Malah akhbar Straits Times Singapore memetik dokumen-dokumen Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat yang mengesahkan hubung kait Apco dengan kerajaan Israel yang selari dengan hujah-hujah Anwar di Parlimen.

“Ketua pembangkang telah mengambil peluang ini untuk berikan keterangan, penjelasan dan bersandarkan kepada bukti-bukti yang cukup kuat dan kukuh.

“Ini termasuk beberapa perjanjian yang ditandatangani oleh kerajaan Umno dan kumpulan Zionis ini.”

“Apco Antarabangsa sudah pun mengesahkan memang membenarkan mereka pernah berkhidmat dengan rejim Israel seperti yang dinyatakan oleh Datuk Seri Anwar,” tegas Azmin.

Beliau berkata PR akan mempertahankan perkara ini sekali lagi dengan melampirkan bukti-bukti yang kukuh dan akan membongkarkan personaliti yang terlibat termasuk golongan perisik yang pernah berkhidmat di bawah rejim Israel.

1 ulasan:

azman kamarul berkata...

Najib takkan jawab apa yang disoal oleh DSAI tentang APCO kerana dia memang tahu yang dia MEMANG TAK BOLEH NAK TIPU LAGI....oleh itu cara dia menjawab ialah SERANG DSAI dengan pelbagai kecaman.

Inilah cara pm yang tidak bertamadun dan "bengap"

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.