Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

4 Sep 2008

MILF diburu dalam bulan Ramadhan ~ Roslan Sms

Disaat kita sedang melalui ibadat puasa di bulan Ramadhan ini, berbahgia berbuka samada dengan anak isteri di rumah atau dengan jemaah dan ahli kariah di masjid-masjid dan surau-surau, saudara seagama kita di Mindanao Selatan Filipina terutama yang mengetuai perjuangan atas nama Moro Islamic Liberation Front atau MILF kini sedang diburu dengan bm dan peluru oleh tentera Filipina. Mereka berjuang bagi menuntut Negara Islam yang merdeka buat Bangsamoro yang merupakan majoriti penduduk di Selatan Filipina.


Beberapa kem satelit milik MILF di Kitapok, Datu Saudi Ampatuan dan Maguindanao yang diketuai Ameril Ombra Kato and Abdulla Macapaar diberitakan telah ditawan oleh pihak tentera. Sementara itu Setiausaha Pertahanan Filipina atas arahan Presiden Arroyo telah mengisytiharkan bahawa rundingan damai antara kerajaan Filipina dan MILF sudah menjadi ”irrelevant” apabila MILF kononnya enggan menyerahkan para pejuang yang terlibat dalam serangan ek atas orang-orang awam di sini baru-baru ini.

Menurut sumber pihak tentera mendakwa seramai 125 anggota MILF telah terkorban walaubagaimanapun pihak MILF menyatakan yang syahid setakat ini cuma 7 orang.

Asakkan pihak tentera ke atas MILF dijangka berterusan walaupun kononnya di bulan Ramadhan ini arahan telah dikeluarkan pihak tentera Filipina agar pengeboman darat dan udara dihentikan buat sementara. Marilah kita ebrdoa semoga para pejuang Islam di sana diberikan kekuatan dan perlindungan oleh Allah swt dans emoga perjuangan mereka yang mulia itu akan berjaya satu hari nanti, insyallah.

Sementara itu sahabat saya MSO (Mohd Sayuti Omar) http://msomelayu.blogspot.com/
di dalam blognya melaporkan bahawa Tok Guru Mursyidul Am dan MB Kelantan Tuan Guru Dato Nik Abd Aziz Nik Mat telah menolak anugerah nobel keamanan versi Asia yang dianjurkan oleh pihak Yayasan Gusi yang berpusat di Manila. Sayuti tidak pula menyatakan sebab-sebab Tok Guru menolak anugerah itu. Tetapi memandangkan kemelut di atas, maka wajar sangatlah Tok Guru menolaknya kerana kita tidak mahu merayakan sesuatu dalam keadaan saudara seagama kita sedang diburu dan dibunuh tanpa belas ihsan. Tambah-tamah anugerah tersebut dilaporkan akan diserahkan sendiri oleh Presiden Gloria Macapagal Arroyo, presiden yang mengarahkan pembunuhan ke atas pejuang MILF, saya setuju sangatlah Tok Guru menolaknya. Sumber; n32.blogspot

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.