Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

25 Sep 2009

Api, lawan tetap lawanKedatangan Api di sambut oleh Haji Hassan Salleh, Timbalan Yang DiPertua PAS Kawasan Besut

Ketua Dewan Ulamak PAS Terengganu Dato' Ustaz Hussein Awang bersalaman dengan Api

Jerteh, BESUT – Lee Ting Wan, 64, atau yang lebih ’glamour’ dengan panggilan ’Api’ adalah seorang ahli Kelab Penyokong PAS yang sangat komited, bahkan beliau telah menjadi penyokong dan pengundi PAS sebelum dari Kelab Penyokong ditubuhkan.

Dari dahulu sehingga sekarang, dimana sahaja program umum PAS diadakan, pasti kakinya sampai untuk mendengar ceramah, taklimat atau hadir memberikan sokongan moral.

”Saya nak beri semangat, lawan tetap lawan,”katanya ketika ditemui pada Majlis Sambutan Eidul Firi PAS Kawasan Besut yang diadakan di perkarangan PAS Besut, di bandar Jerteh, Khamis, 24 September.

Dengan menyangga tongkat dicelah ketiak kanannya, Api melangkah dengan dipimpin oleh temannya, hadir ke majlis tersebut.

Beliau yang mengidap ’kencing manis’ terpaksa menjalani rawatan dan menyebabkan kaki kanannya terpaksa di potong beberapa bulan lalu.

”Bage Pine, kito tak leh kato, tapi Bi-en sakit, alek kito sedak (Bagan Pinang, kita tak boleh nak kata, tapi BN sakit, sebelah kita (PAS) sedap),”komen Api dengan loghat Besut apabila ditanya tentang peluang PAS dalam pilihanraya kecil (PRK) Bagan Pinang.

Beliau yang tidak pernah ketinggalan dalam mana-mana kempen pilihanraya kecil, walau bagaimana terpaksa menjawab ’kito tak leh gi’ apabila ditanya samada beliau akan turun membantu kempen di PRK Bagan Pinang.

Keadaan kaki palsunya yang baru digunakan menyebabkan beliau yang sudah agak lemah, tidak begitu selesa untuk berjalan jauh.

Namun, berbanding dengan warga yang seusia dengannya, ’Api’ benar-benar umpama api yang terus menyala dalam memperjuangkan keadilan dan menerima perjuangan PAS sebagai landasan perjuangannya. SM Noor (BO)

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.