Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

10 Sep 2008

ISU CHINA KAUM PENDATANG JANGAN ULANG OPERASI LALANG ~ Malaysiakini


Risau juga apabila lihat Utusan Malaysia 6/9/08, Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang yang bermesyuarat semalam berdiri teguh di belakang Datuk Ahmad Ismail Ketua Umno Bahagian Bukit Bendera supaya jangan minta maaf isu orang China kaum pendatang yang beliau sebut dalam ceramah ketika kempen pilihanraya kecil di Permatang Pauh 23 Ogos 2008.

Dulu isu pergaduhan antara Lim Kim Sai Timbalan Presiden MCA juga Menteri Boroh dengan Umno isu yang sama juga, iaitu isu pendidikan sekolah China dan tuduhan Melayu juga kaum pendatang. Pemimpin Umno pun naik minyak mengadakan perhimpunan di Stadium TPCA.

Kebetulan waktu itu Umno menghadapi masalah dalaman selepas team A pimpinan Dr Mahathir dan team B pimpinan Tengku Razaleigh Hamzah. Dr Mahathir menang tipis dengan kelebihan tidak sampai 50 undi. Kemudian Umno diharamkan oleh mahkamah, Sekarang Umno Baru, Umno asal 1946 sudah berkubur di zaman Mahathir.

Sekarang apabila timbul isu perkauman maka masalah dalaman selesai sekejap kerana hendak berlawan dengan musuh di luar. Sekarang Umno /BN menghadapi masalah dalaman yang tidak berpadu, hanya menunggu masa untuk meletup bagai bom jangka waktu. Masing-masing hendak menjadi hero bangsa masing-masing untuk hendak meraih sokongan politik. Kita bimbang kalau perkara ini berulang yang menjadi mangsa ialah pemimpin Pakatan Rakyat yang tidak berdosa direhatkan di Kemunting. ~ Ust Idris Ahmad

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

My parents fought against the Japanese during the occupation and almost got killed many times. Many of their chinese friends died at the hands of the Japanese. Are you going to tell them that they only tumpang in this country? May I ask the so called Ketuanan in UMNO how many of you have fought for the country in real life? The Ketuanan UMNO is only used to suppress the other fellow malaysians to become second class or third class citizens of this country. There is no such thing as economic hegemony by any group. You work hard and you will survive in the real world. Why is it so difficult for some people to understand that? Further more with the decades of help by the government towards a certain group, they should ask themselves why there are still economic problems faced by them now!

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.