Ruang Iklan Untuk Disewa (RM50 sahaja Sebulan) Sila Email dppkbesut@gmail.com untuk tempahan.

TV ONLINE

11 Sep 2008

Pemimpin MCA, PPP dan Umno di N9 istihar masuk keADILan ~ Malaysiakini

Ratusan sms dan panggilan telefon diterima berikutan pengumuman blog ini semalam berkenaan satu sidang media pengistiharaan teman pemimpin MCA, PP dan Umno di Negeri Sembilan untuk meninggalkan komponen Bn dan memohon untuk memasuki keADILan. Nampaknya langkah berani teman - teman ini cukup mendapat perhatian bukan sahaja dalam Negeri Sembilan malah dari pemerhati politik Malaysia di luar negara juga.

Pagi ini , 11 September 2008, sekitar jam 11 pagi sidang media dimulakan. Kehadiran wartawan dalam jumlah yang juga luar biasa.

petikan berita dari Malaysiakini.

Seramai 29 pemimpin cawangan dan bahagian parti komponen Barisan Nasional (BN) termasuk seorang timbalan ketua bahagian Parti Progresif Penduduk (PPP), telah menyertai PKR Negeri Sembilan hari ini.

Seramai 19 pemimpin PPP di peringkat dewan undangan negeri (DUN) di Parlimen Teluk Kemang, yang diketuai oleh timbalan ketua bahagian PPP Teluk Kemang, S Karupusammy, menyerahkan borang keahlian kepada pengerusi PKR Negeri Sembilan, Datuk Kamarul Baharin Abas dalam satu majlis di Seremban pagi tadi.

Turut menyertai PKR hari ini ialah tujuh pemimpin cawangan dan ahli jawatankuasa (AJK) MCA bahagian Seremban, Teluk Kemang, Jempol dan Kuala Pilah.


Selain mereka, tiga AJK cawangan Umno di Rembau dan Kuala Pilah, turut berbuat demikian.

Setiausaha PKR Negeri Sembilan, Sabaruddin Mohd Yassin berkata, parti itu mengalu-alukan kemasukan mereka bagi menguatkan kedudukan parti itu di negeri tersebut.

"Kita mengamalkan sikap tangan terbuka dan menggalakkan sesiapa sahaja untuk menyertai PKR.

"Kemasukan Karupusammy penting kerana kekuatan PPP Negeri
Sembilan ialah di bahagian Teluk Kemang.

"Berikutan itu, kita menjangka sebahagian besar daripada 2,000 ahli PPP Teluk Kemang, akan menyertai PKR tidak lama lagi," katanya.


Beliau berkata, berdasarkan pengakuan pemimpin berkenaan, lebih ramai ahli ketiga-tiga parti komponen BN itu akan menyertai PKR.

Sabaruddin berkata, kemasukan ahli Umno melalui bahagian PKR d
i Negeri Sembilan amat menggalakkan.

"Jumlahnya ramai sehingga membimbangkan pemimpin Umno termasuk Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan," katanya.


Sidang media dihadiri oleh YB Dato Kamarul Baharin Abbas,Pengerusi Perhubungan keADILan Negeri Sembilan, Sabarudin Yasin, Setiausaha Perhubungan keADILan Negeri Sembilan, YB Chai Tong Chai, Timbalan Pengerusi Perhubungan dan selain dari cheGuBard sendiri selaku MPT keADILan.

Sekurang kurangnya 7 cawangan MCA akan terbubar, 12 cawangan PPP juga akan terbubar dan menyebabkan PP NS lumpuh. Kekuatan Umno juga sudah mula goyah kerana ramai pimpinan 'grassroot' Umno juga telah bersama keADILan. Ada antara mereka ialah golongan profesional dan pemimpin Belia serta NGO peringkat Nasional.

Mengulas ugutan Menteri Besar Negeri Sembilan yang juga Pengerusi Bn Negeri Sembilan yang akan membubarkan DUN jika keadaan politik goyah dan ada ADUN yang melompat.

keADILan Negeri Sembilan amat kesal dengan ugutan Mohamad yang jelas menghina DYMM SPB Yang Di Pertuan Besar Negeri Sembilan kerana bagindalah yang berkuasa membubarkan DUN bukan Mohamad. Persoalanya adakah Mohamad tidak faham undang -undang tubuh negeri atau dia terlalu panik sehingga mengeluarkan ugutan itu ?

Kenyataan Mohamad yang begitu yakin akan merampas semula 15 kerusi PAKATAN kerana baginya kemenangan PAKATAN hanya kerana masalah dalaman Bn seolah memperlekehkan kebijaksanaan rakyat Negeri Sembilan. Banyak kenyataan Mohamad sebelum ini juga memperlekehkan kehadiran 15 orang ADUN PAKATAN dalam DUN dan mengangap ia memberikan masalah kepada kerajaan negeri.

Sekarang keADILan mencabar jika benar Mohamad berani 'anak jantan dalam politik', sila mengadap Istana Negeri Sembilan persembahkan kepada Banginda Yang Di Pertuan Besar Negeri Sembilan untuk dibubarkan DUN agar membolehkan pilihanraya diadakan semula. Bagi keADILan dengan keangkuhan berterusan kerajaan Bn khususnya di Negeri Sembilan, dengan kebangkitan rakyat serta kempen berterusan memperjuangkan dan membela rakyat leh PAKATAN, keADILan yakin jika diadakan Pilihanraya DUN Negeri Sembilan, PAKATAN bakal merampas sekurang kurangnya 20 kerusi dan akan memerdekan kedaulatan rakyat negeri ini.

Tiada ulasan:

PEMUDABESUT @ HIMPIT10K

Berita berkaitan dalam PEMUDA BESUT

Blog Widget by LinkWithin

Hancur...Hancur..... Hancur Yahudi.....

ANTARA YANG WAJIB KITA LAKUKAN
Kita Mampu Melakukannya Insyaallah

Wahai Ummat Islam ! Marilah kita lakukan apa sahaja yang mampu kita lakukan demi saudara seagama dan seaqidah yang kini sedang dizalimi , dikepong dan diletupkan oleh Yahudi Alaihilaknatullah .

Mudah-mudahan kita tidak termasuk dalam golongan yang membiayai Yahudi untuk membunuh Ummat Islam di Palestine .


BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

SENARAI BARANGAN YANG PERLU DIBOIKOT (SILA KLIK)

TAJUK SEBELUM....

PANDANGAN DALAM LAMAN INI
TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER & DPPKB

(DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BESUT, TERENGGANU DARUL IMAN)

©1429 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini
untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.